Amel Sejfović i optuženi za pomaganje u bjekstvu iz zatvora izjasnili se da nisu krivi

U Kantonalnom sudu u Sarajevu danas je održano ročište o izjašnjenu o krivici Amelu Sejfoviću i ostalima po optužnici za bjekstvo Sejfovića iz Kazneno-popravnog zavoda Miljacka u Sarajevu.

Optuženi Amel Sejfović, Dževad Hazić, Amer Ibrahimi, Igor Miloš, Nikola Simić i Mirza Fazlić izjasnili su se da nisu krivi za djela koja im se stavljaju na teret.

Na današnjem ročištu nisu se pojavili Semir Borčak koji je bolestan i Igor Buzov koji izdržava kaznu u KPZ Zenica zbog drugog krivičnog djela.

Podsjetimo, optužnica tereti Amela Sejfovića za krivično djelo organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelima bijeg osobe kojoj je oduzeta sloboda i nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija. On je doveden iz KPZ-a Zenica pod visokim sigurnosnim mjerama gdje je prebačen nakon što je pobjegao iz KPZ-a Miljacka 3. septembra, a 11. septembra je uhvaćen u mjestu Buci kod Visokog.

Dževad Hazić optužen je za krivično djelo organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelima omogućavanje bijega osobi kojoj je oduzeta sloboda i nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija. Živi u Zenici i ranije je osuđivan.

Igor Buzov tereti se za krivično djelo organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelima omogućavanje bijega osobi kojoj je oduzeta sloboda i nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija.

Amir Ibrahimi optužen je za krivično djelo organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelom omogućavanje bijega osobi kojoj je oduzeta sloboda. Živi u Vitezu i ranije je osuđivan.

Igor Miloš, medicinski tehničar u KPZ Sarajevo tereti se za krivično djelo omogućavanje bijega osobi kojoj je oduzeta sloboda i krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija.

Zatvorski čuvar Nikola Simić optužen je za krivično djelo protuzakonito oslobođenje osobe lišene slobode dok je Mirza Fazlić, optužen za krivično djelo omogućavanje bijega osobi kojoj je oduzeta sloboda, a Sanjin Borčak za krivično djelo pomoć učinitelju poslije učinjenog krivičnog djela.

Miloš i Simić su suspendovani do okončanja procesa, a oboje su neosuđivani.

Optužnica u ovom predmetu potvrđena je 28. novembra 2017. godine.

Related posts