“Ako laže koza, ne laže rog!“- DNZ i Konakovićev NiP održali Abdića na vlasti

Na redakcijski mail stiglo je saopćenje OO SDA Velika Kladuša u vezi današnje sjednice Općinskog vijeća Vel. Kladuše.

Povodom današnje konstituirajuće sjednice i formiranja većine u Općinskom vijeću Velike Kladuše od strane Laburista, DNZ-a i NiP-ovog vijećnika, Stranka demokratske akcije (SDA) obavještava građane Velike Kladuše, da uprkos nastojanjima da zajednički sa strankama okupljenih oko političke platforme “Velika Kladuša za sve“, nismo uspjeli osigurati potrebnu većinu za formiranje Vijeća.

Izašlo je na vidjelo da predsjednik NiP-a, Elmedin Konaković, tokom kampanje je svojim dolaskom u Veliku Kladušu i podrškom konkurentima  i protukandidatima, Jasmina Hušića za načelnika općine, omogućio opstanak Abdića na vlasti.

Ovih dana Konakovićev NiP završava posao i s Laburistima i DNZ-om osigurava većinu u Općinskom vijeću. Slažemo se sa izjavom Halila Bajramović, predsjednika Kantonalnog odbora NiP-a, kada kaže nema ovo veze sa „narodom“ ni sa „pravdom“ ali bismo dodali ima sa NiP-om i Laburistima.

Katastrofalna, populistička politika NiP-a koju zastupa Konaković i Bajramović došla je ovih dana do izražaja. Jučerašnji i današnji pokušaji da se javnosti predstave kao neuključeni u navedene procese građani su prepoznali kao jeftin politički spin. Medijski zapisi i izjave u kojima Konaković daje podršku nezavisnom kandidatu Ademu Pajazetoviću u samoj špici kampanje daje vjetar u leđa Pajazetoviću, ostali su svjedočiti navedenom, a  rezultirali su time da se sadašnji načelnik, s nekoliko stotina glasova više, provuče i osvoji mandat.

Pokazalo se da je NiP, pored toga što je više nego zaslužan za opstanak Fikreta Abdića, sada svojom podrškom u vijeću i za većinu, koju čine DNZ i LS.

Ovim postupkom je i DNZ pokazao koliko je njima bio interes pobjeda zajedničkog kandidata za načelnika Jasmina Hušića.

Stoga, još jednom ističemo i poručujemo Konakovićevom NiP-u i DNZ-u, pomogli ste Abdiću da se održi na vlasti.

Kako bi narod rekao: “Ako laže koza, ne laže rog.“ 

Uprkos svemu, SDA ostaje pri nastojanju da svojim djelovanjem u opoziciji i sa drugim strankama okupljenim oko političke platforme “Velika Kladuša za sve“, doprinosimo i građanima Velike Kladuše svojim radom ponudimo drugačiju viziju razvoja naše općine. 

Related posts