AK Krajišniku iz Velike Kladuše nova titula prvaka BiH

Prvog dana vikenda u Olimpijskoj dvorani Zetra u Sarajevu, takmičari Atletskog kluba Krajišnik nastupali su na Dvoranskom prvenstvu Bosne i Hercegovine, gdje su ostvarili odlične rezultate. Titulu prvaka BiH u sprintu u disciplini 60 metara osvojio je Ermin Beganović, u kategoriji kadeta, čime je potvrdio dominaciju u ovoj disciplini s obzirom da je prvak BiH u istoj disciplini bio i 2019. godine u konkurenciji pionira.

Pored Ermina nastupali su Farah Abdić koja je u disciplini 60 metara-sprint osvojila odlično peto mjesto. Ona je inače aktuelna državna prvakinja u krosu, dok je dobar rezultat ostvarila i Ehlimana Hušidić kojoj je ovo ujedno i debitantski nastup i jedna je od najmlađih takmičarki.

Od muškog dijela ekipe još su nastupili Harun Hušidić u disciplini 60 metara-sprint koji je uveliko popravio svoje vrijeme na ovoj disciplini. Harun je dvostruki aktuelni prvak BiH u disiplini 600 metara i kros, te će mu ovaj rezultat zasigurno omogućiti još bolje rezultate na narednim takmičenjima kada bude nastupao u svojim primarnim disciplinama.

Svoje debitantske nastupe zabilježili su Harun Dolić, Muhamed Dizdarević i Asmir Delanović koji su također istrčali dobre rezultate. U narednom periodu takmičare AK „Krajišnik“ očekuju nastupi na prvenstvima BiH na otvorenom, gdje u svojim glavnim disciplinama očekuju nove medalje i titule.

Izvor: Krupljani.ba

Related posts