ZZO USK omogućio pozajmicu Kantonalnoj bolnici od 300.000 KM

Kantonalna bolnica u Bihaću već četrnaesti dan vrši samo hitne operativne zahvate. Određeni broj pacijenata je upućen u veće kliničke centre, dok svi ostali moraju čekati, jer je dobavljač ovoj zdravstvenoj ustanovi, zbog duga od skoro 3 miliona maraka, obustavio isporuku anestetika.

Danas je dogovoreno da Zavod zdravstvenog osiguranja USK bolnici omogući pozajmicu od 300.000 KM, kako bi dobavljač nastavio sa isporukom anestetika.

Kantonalni premijer Husein Rošić je u izjavi za javnost nakon sastanka prozvao resornog ministra Kapića, za kojeg je rekao da je najpozvaniji da se bavi ovim problemom, a otišao je na godišnji odmor. Rošić je zahvalio direktoru ZZO Alminu Handanagiću koji je iznašao sredstva da se problem kratkoročno riješi.

Handanagić kaže da su u Zavodu konsolidirali stanje i dogovorili da bolnici omoguće kvalitetnu pozajmicu, koja bi trebala biti realizirana već početkom slijedeće sedmice.

I direktor bolnice Smail Dervišević, uvjeren je da će ova zdravstvena ustanova već od ponedjeljka krenuti sa svojim redovnim aktivnostima.

Ukupni dug bolnice iznosi oko 14 miliona maraka, a samo dobavljačima se duguje 7,5 miliona. – piše radiobihac.com

Related posts