Župnik pisao SNSD-ovom načelniku: Dopustite izgradnju katoličke crkve

Don Davor Klečina, župnik drvarski, zatražio je od načelnika Drvara Gorana Broćete da se očituje o inicijativi za dodjelu zemljišta za izgradnju katoličke crkve u tom gradu.

Župnik je u otvorenom pismu podsjetio načelnika Broćetu da je početkom godine Općinsko vijeće Drvar u svoj program rada za drugi kvartal ove godine uvrstilo tačku “Prijedlog odluke o dodjeli lokacije za izgradnju katoličke crkve”, nakon čega je župnik Klečina načelniku uputio službeni dopis s molbom za dodjelu zemljišta.

Župnik Klečina zatražio je da se pitanje dodjele zemljišta rješava zasebno, bez uvjetovanja rješavanjem drugih problema u gradu, kantonu, entitetu ili državi.

On je, također, zatražio od općinskih službi da se identificira tačna lokacija katoličke crkve u Drvaru koja je srušena 1949. godine te da se utvrdi je li danas na toj lokaciji moguća gradnja s obzirom na postojeće objekte.

– Poštovani gospodine načelniče, drugi kvartal u ovoj godini istječe, a mi se još po pitanju izgradnje katoličke crkve nismo maknuli s mrtve tačke. Kakva je to poruka građanima Drvara katoličke vjeroispovijesti, Katoličkoj Crkvi i cijeloj javnosti? Mi se nećemo umoriti niti odustati od traženja svojih prava, koristeći sva legitimna pravna sredstva kao i savjete i pomoć nadležnih institucija – domaćih i međunarodnih, kako bismo se izborili za svoja prava. Vaša inertnost i moguće buduće opstrukcije po ovom pitanju nama će biti dodatni motiv za djelovanje – poručio je don Davor Klečina načelniku Drvara.

Related posts