Evo pregleda najvažnijih i najkorisnijih kodova koje možete ukucati u vaš pametni telefon, prenosi “Bright Side”.

Kako bi ih aktivirali, trebate ih unijeti na isti način kao kad unosite kod za pregledanje stanja kredita.

*#21#

Ovaj će vam kod otkriti da li su vaši pozivi, poruke i drugi podaci preusmjeravani na druge uređaje. Prikazat će status različitih oblika preusmjeravanja, kao i broj na koji se informacije preusmjeravaju. Ovom opcijom se često služe ljubomorni partneri i roditelji koji žele djecu zaštititi od neželjenih sadržaja ili kriminalaca, ali može se dogoditi i da neko zlonamjeran namjesti preusmjeravanje na telefonima starijih osoba kako bi se dokopao njihovih podataka, saznao više o njihovim navikama i običajima i tome slično.

*#62#

Ukucajte ovaj kod ako želite saznati gdje su preusmjereni vaši pozivi, poruke i podaci, ukoliko vam se čini ako se čini da niko ne može da vas dobije.

##002#

Ovo je univerzalni kod za isključivanje svih vrsta preusmjeravanja na vašem uređaju. Nije loše ukucati ga prije no što se nađete u zoni roaminga.

*#06”

Uz pomoć ovog koda saznat ćete IMEI broj vašeg telefona. IMEI je kratica za International Mobile Equipment Identifier, što je naziv za broj pomoću kojeg možete prepoznati je li pronađeni/ukradeni telefon vaš i to dokazati. Kad je uključen njegova lokacija automatski se prenosi mrežnom operateru, čak i ako je u smartfonu nova kartica SIM. Sazna li neko drugi vaš IMEI broj, može otkriti o kojem se modelu radi te karakteristike vašeg uređaja.

Postoje posebni kodovi pomoću kojih drugi ljudi mogu pratiti na kojoj ste lokaciji, kao i da vide da li vas prati neko. Ovo su ti kodovi:

iPhone kod: *3001#12345#*
Android kod: *#*#4636#*#* ili *#*#197328640#*#*

Prvi korak: otvorite kategoriju UMTS Cell Environment, pa zatim UMTS RR info i potom zapišite sve brojeve koje ćete naći pod Cell ID. Ti brojevi označavaju bazne stanice u blizini. Vaš se smartfon automatski spaja na onu među njima koja šalje najbolji signal.

Drugi korak: vratite se u glavni meni i kliknite na tab MM info, pa zatim na Serving PLMN. Zapišite brojeve pod Local Area Code (LAC).

Treći korak: uz pomoć ova dva broja i običnog web odredišta (četvrti tab s lijeve strane) možete na mapi odrediti lokaciju bazne stanice s kojom je vaš telefon povezan.

Sumnjivce tražite među mobilnim baznim stanicama (obično kombiji ili mini autobusi s velikom antenom). Takva se vozila obično koriste za pokrivanje muzičkih festivala i lokacija slabo pokriveni internetom.

 

Sada možete saznati ko vam redovno posjećuje Facebook profil Smartfoni s baterijom koja se puni za pet minuta već od 2018. godine? Ako unesete ove kodove u svoj mobilni telefon, odmah ćete saznati da li vas neko prisluškuje ili prati

Samo 4 dana i zglobovi vas više nikad neće boljetiSamo 4 dana i zglobovi vas više nikad neće boljeti 12 kg manje za 9 dana! Svako jutro na prazan stomak12 kg manje za 9 dana! Svako jutro na prazan stomak Ljekari su šokirani! Čak i najteži slučaj istrošenih zglobova se može izliječitiLjekari su šokirani! Čak i najteži slučaj istrošenih zglobova se može izliječiti