Vrijednost dionica Juventusa u padu nakon što je Ronaldo optužen za silovanje

Dionice italijanskog nogometnog kluba Juventusa su značajno izgubile na vrijednosti nakon što je gigant iz Torina kritikovan zbog načina kako se nosi s optužbama za silovanje upućenim najvećoj zvijezdi tima Cristianu Ronaldu.

Ronaldo odlučno odbacuje svaku odgovornost nakon što se skandal objavljen u njemačkim medijima proširio širom svijeta. Dionice Juventusa su rekordno porasle nakon što je Ronaldo stigao u julu, ali su nakon skandala samo u petak izgubile na vrijednosti za gotovo 10 posto.

Juventus je kritikovan zbog postova na društvenim mrežama koji se odnose na optužbe usmjerene prema Ronaldu.

“Cristiano Ronaldo je tokom proteklih mjeseci pokazao veliki profesionalizam i posvećenost, što svi u Juventusu cijene. Događaji koji datiraju od prije deset godina ne mijenjaju to mišljenje, a dijele ga svi koji su u kontaktu s ovim velikim šampionom”, navedeno je iz kluba u dva tvita.

Bivši engleski nogometaš i komentator Gary Lineker je rekao da su tvitovi “užasni”.

Podsjetimo, Ronalda je za silovanje optužila učiteljica iz Nevade Kathryn Mayoga koja tvrdi da ju je Porrugalac silovao u hotelu u Las Vegasu 2009. godine nedugo nakon što su se upoznali u noćnom klubu. Ona je navodno 2010. godine potpisala sporazum o šutnji te je dobila 375.000 dolara vansudskom nagodbom.

Nogometaš čvrsto odbacuje sve navode te planira tužiti njemački Der Spiegel koji je prvi objavio priču. Policija u Las Vegasu je u međuvremenu pokrenula istragu o ovim navodima.

klix.ba

Related posts