Vozač Amira Zukića priznao krivicu, dobit će osam mjeseci zatvora

Seid Fazlagić, vozač generalnog sekretara Stranke demokratske akcije (SDA), potpisao je prekjučer sporazum o priznanju krivice sa Kantonalnim tužilaštvom Kantona Sarajevo.
Ovu informaciju potvrdio nam je njegov advokat Muhidin Kapo koji je rekao kako je sporazumom dogovoreno osam mjeseci zatvora za Fazlagića.

Kako kaže, sljedeći pretres u Općinskom sudu u Sarajevu zakazan je za 20. juni kada će se postupak razdvojiti i signirati drugom sudiji koji će razmatrati sporazum.

Kapo nam je rekao da Fazlagićevo zdravstveno stanje nije najbolje te da njegov klijent već pet mjeseci leži u pritvoru.

Inače, Fazlagić se tereti da je automobilom otišao po direktora zatvora u kojem je bio pritvoren bivši izvršni direktor Elektroprivrede BiH Esed Džananović, a kojeg je dovezao u sarajevsko naselje Grbavica. Tu je u automobil ušao generalni sekretar SDA Amir Zukić koji je zamolio direktora (koji ima komunikaciju sa Džananovićem) da mu prenese da ne potpisuje nikakav sporazum.

Fazlagić je direktora ponovo dovezao pred zatvor gdje mu je kazao da će ga nazvati kako bi dobio informacije o tome je li ostvario kontakt sa Džananovićem kako bi to prenio Zukiću.

Direktor zatvora informisao je policiju o sastanku sa Amirom Zukićem nakon čega su Zukić i Fazlagić uhapšeni po nalogu Tužilaštva KS.

Podsjećamo, Općinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu protiv Amira Zukića i ostalih osumnjičenih u akciji “Bosna”, a koju je prethodno podiglo Tužilaštvo KS zbog nelegalnog zapošljavanja u javnim preduzećima.

Optužnica je potvrđena protiv protiv Amira Zukića, Safeta Bibića, Senada i Nedžada Trake, Ramiza Karavdića, Eseda Džananovića, Asima Sarajlića, Mirsada Kukića i Seida Fazlagića.

Prema optužnici Amir Zukić, Safet Bibić, Nedžad Trako, Senad Trako i Ramiz Karavdić počinili su krivično djelo udruživanje radi činjenja krivičnih djela, u vezi sa krivičnim djelom primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem te krivično djelo protuzakonito posredovanje.

Esed Džananović se tereti za krivično djelo zloupotreba položaja ili ovlasti, a Asim Sarajlić i Mirsad Kukić za krivično djelo primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem. Seid Fazlagić se tereti za krivično djelo pomoć počinitelju nakon izvršenog krivičnog djela, a Amir Zukić i za krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja.

/klix.ba

Related posts