Velika Kladuša: Sutra konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća

Konstituirajuća sjednica vijeća Općine Velika Kladuša održaće se u četvrtak, 1. decembra, u Općinskoj vijećnici, saznaje portal Kladusa.net.

U četvrtak ističe i zakonski rok do kada se moraju konstituirati nova općinska i gradska vijeća u BiH. Na konstituirajućoj sjednici velikokladuškog Općinskog vijeća, prema ustaljenoj proceduri, razriješit će se dužnosti aktuelna predsjedavajuća i zamjenik predsjedavajućeg ovog lokalnog predstavničkog tijela, a na njihova mjesta će se imenovati novi. Još uvijek nema službenih informacija ko će to biti i koje političke opcije bi mogle činiti novu većinu u vijeću.

Podsjetimo, najviše vijećničkih mjesta osvojila je Laburistička stranka (13) te se očekuje da iz redova ove partije bude imenovan novi predsjedavajući Općinskog vijeća. Za većinu koja bi potvrdila to odluku potrebno je 15 ruku od ukupno 28 vijećnika. U četvrtak ćemo doznati jesu li Laburisti pronašli partnera među ostalim političkim subjektima s kojim će činiti novu većinu u vijeću. Za sada kruže tek glasine da bi to mogla biti Demokratska fronta Željka Komšića.

Zanimljivo je i da na službenoj stranici Općine Velika Kladuša (www.velikakladusa.gov.ba) nema obavijesti o održavanju konstituirajuće sjednice Općinskog vijeća.

Related posts