Van Dijkova priča: Prao je suđe za 2.5 funti, s razlogom ne nosi očevo prezime na dresu

Virgil Van Dijk je za 75 miliona funti ovog mjeseca iz Southamptona prešao u Liverpool, te je postao najskuplji defanzivac na svijetu. Redsi su Van Dijka posmatrali odavno, htjeli da ga kupe i ljetos, da bi tek u januaru ipak završili posao.

Ovaj sjajni nogometaš je već u debiju i to protiv gradskog rivala Evretona, istina u susretu FA Cupa, postigao prvijenac.

Iza velikog transfera i sretnog života Van Dijka krije se i jedna mračna strana. Naime, dečko koji je odrastao u Bredi, na jugu Holandije, dugo je osjećao tragove neslaganja u porodici. On navodno nema nikakav bliži kontakt s ocem Ronom već 14 godina, pošto je ovaj ostavio njegovu mamu Helenu. Osim toga, na dresu mu piše Virgil, ne želi da nosi prezime svog oca.

“Virgilu je teško pao raskid njegovog oca i majke. Teško mu je bilo to ocu oprostiti. Njegov otac nije bio toliko ni važan ovih godina, ali njegova majka je pravi heroj ove priče. Virgil ne nosi očevo prezime na dresu i jasno pokazuje šta osjeća”, kazao je njjegov ujak Steven Fo Sieeuw.

“Helena je radila svakog dana i još se kući brinula o troje djece, nije imala ni minutu za sebe. Kuhala je, spremala, radila razne poslove… Ona je imala najveću ulogu u karijeri Van Dijka”, poručuje Steven.

“Ron je dobar momak, ali morate da budete više od toga da biste bili dobar otac. Morao je biti tu za svoju djecu. Ron se ponovo oženio i njegova nova žena je bila glavna u vezi, pa nije puno ni viđao klince”, dodaje on u razgovoru za Sun.

Ron (52) je opet svoju suprugu Helen, dakle Van Dijkovu majku, optužio da se zanima za karijeru stopera tek od onda kada je ovaj počeo da zarađuje novac.

“Imam jednu riječ u vezi s tim – novac. Helena je zavoljela Virgila i njegovu karijeru kada je došao do novca”, poručio je Ron.

Van Dijk se prošlog ljeta vjenčao, ima i trogodišnje dijete, a zanimljivo je kako je za 2.5 funti na sat prao suđe prije nego je zaigrao ozbiljno nogomet.

Njegov prijatelj Mitchell de Waard (26) s kojim je išao u školu kaže: “Virgil je imao taman ten i dugu kosu, djevojčice su ga baš voljele”.

Virgil je nedavno kupio majci novu kuću u Bredi, ali ne želi da kupuje automobile za rođake koje jedva zna. Spreman je pomoći porodici i ljudima koji su bili uz njega, a one koji su tek odnedavno njegovi prijatelji i poznanici ne planira tek tako častiti.

sportsport.ba

Related posts