Uhapšeni lopovi koji su Bišćankama otimali torbe na ulici

Dvadesettrogodišnji Š. A. te jedan maloljetnik uhapšeni su u Bihaću zbog sumnje da su u dva navrata opljačkali građanke Bihaća i to tako što su ih presreli na ulici i oteli im torbe.

Krađe za koje se dvojac sumnjiči dogodile su se u posljednjih deset dana. Najprije je 30. decembra opljačkana tridesetogodišnja Š.-R. Z. iz Bihaća. Kako je prijavila policiji, nju su u ulici Harmanski Sokak napale dvije osobe koje su joj prišle s leđa te joj strgnuli torbu s ramena. U torbi je osim ličnih dokumenata oštećena nosila i određenu količinu novca.

Nedugo potom dvojac se ponovo dao u akciju pa su 9. januara presreli K.S. (59) iz Bihaća. “Modus operandi” lopova je bio identičan. I ovoj ženi su prišli s leđa dok se kretala prolazom između ulica Sokolovića i Ceravačka brda te joj otrgnuli torbu s ramena. Otrčali su u drugom pravcu.

Operativnim radom na terenu pripadnici Odjeljenja kriminalističke policije iz Bihaća, došli su do saznanja da su krivična djela izvršena od strane dvije osobe i to Š. A. te jednog maloljetnika.

Oni su odmah privedeni na saslušanje nakon kojeg će krim policija Kantonalnom tužilaštvu Bihać protiv Š. A. dostaviti Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu teške krađe dok će prema maloljetniku postupiti u skladu sa Zakonom o zaštiti i postupanju sa maloljetnicima.

Related posts