Tuzlaci sutra obaraju dva Guinnessova rekorda, prave najveći burek i najveću porciju ćevapa

Na Trgu slobode u Tuzli sutra u 11 sati Tuzlaci će praviti najveći burek i najveću porciju ćevapa s ciljem obaranja Guinnessovih rekorda.

Organizatori manifestacije, koja nosi naziv “Tuzla gastro show”, očekuju dolazak oko 10.000 ljudi, a kompletan program posvećen je promociji domaćih proizvoda.

“Veličina bureka bit će šest puta šest metara i trebao bi težiti oko 650 kilograma. U lepini ćemo imati 1.500 ćevapa. Snimci s manifestacije i mjerenja bureka i porcije ćevapa, bit će poslani u sjedište Guinness World Recorda i očekujemo da budu potvrđeni. Odlučili smo se za ova dva reprezentativna bh. proizvoda, jer na ovaj način želimo skrenuti pažnju svjetske javnosti i poručiti da su oni autentično naši”,- kaže Omer Isović iz Kreativa marketinga, organizatora “Tuzla Gastro Showa”.

Najveći burek na svijetu će biti podijeljen i dežurnim službama, doktorima, vatrogascima i policajcima, a čast da ga izrežu imat će trener Ćiro Blažević, premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić i gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović.

U sklopu manifestacije bit će prezentovana i nagrada “Zlatno zmajevo srce”, koju će dobiti Edin Džeko, Zvjezdan Misimović i Vedad Ibišević.

Planirano je i da djeca iz Udruženja građana “Korak po korak”, koje radi sa mladim osobama sa posebnim potrebama, podignu natpis sa porukom Vedadu Ibiševiću. Udruženje žena Tuzle svoj doprinos manifestaciji će dati pečenjem pita od jabuka za posjetioce.

Plakate za humanizam i patriotizam dobit će glumac Enis Bešlagić, pomoćnik direktora HIFA petrola, Ahmed Ahmetlić, kao i udruženje navijača “Zmajevi posavine”, poznato po brojnim humanitarnim akcijama.

Plakete za izuzetan doprinos jačanje bh. ekonomije dobit će Rusmir Hrvić, predsjednik Uprave AS grupacije i Fahrudin Salihović, direktor Tuzlanske pivare.

Na ovaj način, organizatori žele poslati poruku svim građanima BiH da kupuju bh. proizvode i na taj način podrže domaće kompanije.

Related posts