Terim: Obavio sam razgovor s predstavnicima NSBiH, ubrzo će se znati više

Fatih Terim potvrdio je za turske medije da je obavio razgovor s Komisijom za imenovanje novog selektora reprezentacije BiH u sastavu Sead Kajtaz i Zvjezdan Misimović, a s njima je u Turskoj bio i proslavljeni bh. nogometaš Tarik Hodžić.

Hodžić je stupio u kontakt sa Terimom te dogovorio sastanak s njim, a razgovori između Komisije i turskog trenera obavljen je danas i trajao je oko tri i po sata.

“Obavio sam razgovor s mojim prijateljima iz Bosne i Hercegovine. Drago mi je što su došli u društvu mog prijatelja i bivšeg saigrača Tarika Hodžića, a u narednim danima ćemo vidjeti šta će se desiti. Brzo će se znati ukoliko dođe do dogovora”, rekao je Terim za turski portal Hurriyet.

Pored Terima u konkurenciji za novog selektora nalaze se Amar Osim i Robert Prosinečki, a konačno ime trebali bi saznati oko 20. decembra kada će biti zakazana nova sjednica Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH.

Fatih Terim važi za jednog od najboljih turskih trenera, a najveći uspjeh u karijeri ostvario je 2008. godine kada je s reprezentacijom Turske stigao do polufinala Evropskog prvenstva i 2000. godine kada je s Galatasarayom osvojio Kup UEFA.

U dosadašnjoj karijeri trenirao je reprezentaciju Turske u tri i Galatasaray u dva navrata, a sjedio je i na klupi Fiorentine i Milana.

Related posts