SNAŽNA PORUKA IZ SARAJEVA SA VELIKE BAJRAMSKE SVEČANOSTI: NAŠA SRCA SU OTVORENA CIJELOM SVIJETU

Večeras je ispred Vječne vatre u Sarajevu obilježene centralna manifestacija “U dergjahu mog srca” u povodu Kurban-bajrama. 

Veličanstveni prizori uz prelijepe melodije ovo toplo bajramsko večer su učinili još toplijim s puno emocija i ljubavi. Desetine hiljada ljudi ispred Vječne vatre je zajedno s izvođačima učilo predivne ilahije. Cijeli program ste mogli gledati u direktnom TV prijenosu na Hyat TV-u, koja potpisuje produkciju ove vrlo značajne manifestacije i jedini i glavni medijski pokrovitelj.

Cijeli sadržaj koncerta, koji je prvi put osmišljen na ovoj lokaciji, kada je riječ o bajramskim koncertima, pripreman je pomno u saradnji s Islamskom zajednicom i Gradskom upravom.Najljepše ilahije i kaside izvodili su Aziz Alili, Burhan Šaban, Senad Podojak, Ibrahim Bilčević, hor medžlisa Islamske zajednice, ansambl vokalnih solista Ašik, Lejla Jusić, Armin Muzaferija, Lejla Čaušević i mnogi drugi interpretatori duhovne muzike.

Progamu je prisustvovao i Glavni imam Međlisa islamske zajednice Sarajevo hafiz Kenan Musić koji je u ime međlisa uputio bajramsku čestitku.

– Znajte da će svako mjesto svjedočiti gdje god smo spominjaia Boga i Muhammada a.s. Molim Bog da naše Sarajevo i naša Bosna bude ponos onoga kome smo večeras učili mevlud. Kurban-bajram je vrijeme svakoga onoga kome srce zatreperi u susret s Allahom nada. Šaljemo poruku iz svog šehera d čuvamo i da su naša srca otvorena i svjetla cijelom svijetu. Bajram Šerif Mubarek Olsun – kazao je hafiz Kenan Musić.

Ova veličanstvena bajramska manifestacija završena je fantastičnim vatrometom koji je obasjao nebo iznad Sarajeva.

(Hayat / Foto: Hayat)

Related posts