Sanski Most: Počela nova lovna sezona

Druženjem sanskih lovaca na lokalitetu sela Vrše, desetak kilometara od Sanskog Mosta, protekle subote ozvaničen je početak nove lovne sezone, koja će se odvijati u naredna tri mjeseca.

Prema riječima Senada Kljajića, predsjednika Lovačkog društva “Sana”, u proteklom periodu urađen je značajan posao kada se radi o uređenju lovišta i njegovom obogaćivanju raznovrsnom divljači.

“Izgradili smo nekoliko lovačkih kuća u udaljenim dijelovima lovišta, kao i mnogobrojne hranilice za životinje koje će imati veliki značaj u zimskom periodu. Također, u lovište smo pustili značajan broj sitne divljači, prije svega fazane i zečeve, a područje planine Ostružnice proglasili zaštićenim revirom. Na tom prostoru biće zabranjen lov kako bi se omogućila nesmetana reprodukcija divljači”, rekao je Kljajić.

Lovačko društvo “Sana” spada među najorganizovanija lovačka društva u BiH i broji oko 900 članova, od čega oko 400 praktikuje lov tokom sezone, a veliki broj njih uopšte ne lovi, već se radi o zaljubljenicima u prirodu.

nezavisne.com

Related posts