Rosanna po objavi na Instagramu zarađuje preko 2.000 eura

Rosanna Arkle Instagram model i učesnica reality programa, odrastajući na Novom Zelandu nije ni sanjala da će njen život svakodnevno pratiti tri miliona ljudi.

28-godišnja ljepotica porijeklom s Novog Zelanda prije osam godina preselila se u australski Gold Coast gdje je odmah dobila ponudu da učestvuje u reality showu koji je pratio Novozelanđane koji žive i rade u tom dijelu Australije. Upravo joj je to bila odskočna daska.

“Kupila sam svoju prvu kuću, što mi je oduvijek bio cilj, a društvene mreže su mi omogućile da često odlazim na Novi Zeland u posjetu porodici”, rekla je za The Gold Coast Bulletin.

Ova Instagram ljepotica tvrdi da bi svi koji žele ostvariti karijeru na društvenim mrežama trebali uložiti u WiFi kameru tako da odmah fotografije mogu slati na mobitel i objaviti ih.

Objasnila je i da je važno objavljivati u pravo vrijeme.

“Prime time” za objavu na Instagramu je između 18.30 i 21 sat ili ujutro. Kaže da je bitno i održavati dobre odnose s pratiteljima i pitati ih detalje o vlastitom životu poput: “Otkud ste?”, u opisu fotke.

Rosanna misli da se nimalo ne razlikuje od ostalih Instagram modela te se smatra “običnom” curom.

“Idem u teretanu, šetam psa, kuham, gledam Netflix… Mislim da sam veoma normalna”, rekla je.

Ona na jednoj svojoj Instagram objavi zarađuje i do 3.000 australskih dolara (oko 2.100 eura). Zarada na Instagramu ovisi o pratiteljima, objasnila je.

“Ovisno o tome koliko vas ljudi prati, toliko možete naplaćivati”, tvrdi:

“Ali neki standard je 0,1 posto sveukupnog broja pratitelja.”

Lijepa Rosanna često promoviše odjeću i nakit, a upravo joj je izgled i pomogao da dođe do toliko broja pratitelja.

“Zbog fotografije u sivom kombinezonu doslovno sam preko noći od 600.000 pratitelja došla do brojke od milion”, priznala je.

Related posts