Ronaldo: Interu sam vječno zahvalan, bila je to velika ljubavna priča

Ronaldo je u Inter došao 1997. godine i u pet sezona u dresu tima iz Milana postigao je 59 golova na 99 mečeva, mada su mu dvije sezone uništene zbog teže povrede koljena. Kako je došlo do toga da pređe u redove italijanskog giganta?

“Pregovarao sam s Barcelonom oko produženja ugovora. Odlučio sam da ne ostanem jer više nisam vjerovao direktorima Barcelone. Onda je stigao poziv Intera, bio je to pravi izazov za mene”, rekao je Ronaldo, dodavši:

“Tada je italijanska liga bila i najbolja i najteža na svijetu. Mislim da je to bio najbolji mogući izbor za mene i nisam se nikada pokajao zbog toga. Moj debi? Bio sam jako napet i uzbuđen. Bilo je predivno, pun San Siro i dosta emocija. To je bila sjajna ljubavna priča između mene i Intera. Ovdje sam postao Il Fenomeno, kako su me tada zvali i vječno sam zahvalan Interu”.

“Samo želim da zahvalim Interistima koji su plakali onda kada sam ja plakao i radovali kada sam se ja radovao”, dodaje legendarni napadač.

Najljepši gol u dresu Intera Ronaldo je lako izabrao – protiv Spartaka u Kupu UEFA u sezoni 97/98.

“Bilo je hladno, mislim -18 stepeni, kada smo stigli teren je bio pod snijegom i utakmica je bila pomjerena za dva sata. Bila je neprijateljska atmosfera, nama je trebao gol i ja sam postigao majstorski gol, ali tada je čitava ekipa odigrala dobar meč”, zaključio je Brazilac.

sportsport.ba

Related posts