Roditelji Davida Dragičevića: Neka se naša tragedija ne koristi u dnevno-političke svrhe

Davor Dragičević i Suzana Radanović, roditelji Davida Dragičevića (21), koji je nestao u noći između 17. i 18. marta, a čije je tijelo pronađeno 24. marta na ušću Crkvene u rijeku Vrbas u Banjoj Luci, oglasili su se saopćenjem za javnost koje, bez redakcijskih izmjena, prenosimo u cijelosti:

– Povodom tragične smrti našeg sina Davida Dragičevića, obraćamo se cjelokupnoj javnosti Republike Srpske saopćenjem kojim izražavamo veliku zahvalnost svim dobrim ljudima koji su nam pritekli u ovim teškim trenucima, svim prijateljima i neznancima koji su nam pružili podatke povodom činjenica koje su se dešavale u noći nestanka našeg djeteta. Zahvaljujemo predsjedniku Republike Srpske gospodinu Miloradu Dodiku na njegovom razumijevanju situacije u kojoj se nalazimo i brzom angažmanu obducenta dr. Ivice Milosavljevića, preko Ministarstva zdravlja Vlade Republike Srpske.

Obavještavamo javnost da smo, po pozivu Okružnog javnog tužioca u Banjoj Luci, dana 30. 3. 2018. godine pozvani i saslušani u Okružnom javnom tužilaštvu u Banjoj Luci, čime vjerujemo da će se budućim aktivnostima organa gonjenja rasvijetliti eventualne činjenice, koje bi ukazale na drugačiji ishod smrti našeg djeteta od onog kakav je iznesen u zvaničnom saopćenju MUP-a Republike Srpske i na koji način bi bile otklonjene sve naše do sada iznesene sumnje.

Imajući u vidu da će nadležno tužilaštvo, nepristrasno i odgovorno, preduzimati sve potrebne aktivnosti u cilju neometanog odvijanja tog procesa, molimo sve građane da se, ubuduće, klone iznošenja činjenica i davanja komentara putem društvenih mreža. Pozivamo sve one koji imaju saznanja koja mogu biti od koristi u rasvjetljavanju određenih činjenica, a spremni su o tome svjedočiti, transparentno ili pod zaštitom da se jave nama roditeljima ili nadležnom tužiocu Okružnog javnog tužilaštva u Banjoj Luci.

Pozivamo sve nosioce političkih funkcija da se suzdrže od iznošenja bilo kakvih svojih viđenja u pogledu nesreće koja nas je zadesila, komentara koji se odnose na tok postupka pred MUP RS, Okružnim tužilaštvom Banja Luka i da se tragedija koja nas je zadesila, na bilo kojih način, ne koristi u dnevno-političke svrhe.

U beskrajnoj tuzi, uz nadljudsko strpljenje i veliku vjeru u saznanje istine, svima vam se duboko zahvaljujemo – naveli su u saopćenju Dragičevićevi roditelji.

(Vijesti.ba / Avaz)

Related posts