Pripremljene mjere da se smanji čekanje na granici

Hrvatska policija angažovala je maksimalan broj policajaca da bi smanjila čekanje na prelazak granice, koristi sve materijalne i tehničke resusre, a sve dostupne trake biće otvorene u skladu sa intenzitetom saobraćaja, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ Hrvatske.

S obzirom na to da se poslije vaskršnjih praznika veliki broj ljudi vraća prema državama EU, hrvatska policija procjenjuje kako će sutra doći do povećanja gužvi i čekanja na prelazak granice, prvenstveno na izlazu iz Hrvatske prema Sloveniji.

Hrvatska policija će, ako bude potrebe, državljane iz zemalja EU, Norveške, Islanda i Lihtenštajna, te Švajcarske, preusmjeravati na manje granične prelaze na kojima ne bude većih gužvi.

Hrvatski MUP je u saradnji sa Hrvatskom turističkom zajednicom pripremio “aktivnosti podrške” putnicima koji će čekati na graničnim prelazima Bregana i Macelj.

Da bi izbjegli gužve i zastoje, MUP poziva sve putnike da prate informacije o stanju na graničnim prelazima koje redovno objavljuje Hrvatski auto-klub na svojoj internet stranici.

Related posts