Prijeti mu 15 godina zatvora: Danas presuda Mamiću, on se javio iz BiH

Bivši čelnik i sadašnji savjetnik NK Dinama Zdravko Mamić u utorak je, dan prije izricanja nepravomoćne presude na osječkom Županijskom sudu gdje mu se sudi zbog optužbi za izvlačenje 116 miliona kuna iz tog kluba, otišao u Međugorje, a za portal Index je izjavio da neće doći u Osijek na izricanje presude.

Ukoliko bude osuđen, prijeti mu kazna i do 15 godina zatvora.

“Dragi moji, u iščekivanju objave presude u procesu koji se vodi protiv mene i mojih suradnika ovu sam večer odlučio provesti u miru i promišljanju na meni najljepšem mjestu – Brdu ukazanja u Međugorju”, napisao je Mamić na svom Facebook profilu.

Napominjući da je u zadnja 24 sata njegove objave vidjelo više od 1,100.000 korisnika te da je primio 3857 poruka podrške na Facebooku i mnoštvo poziva, istaknuo je kako hrvatsko pravosuđe mora donijeti jedinu moguću ispravnu odluku – oslobađajuću presudu.

Za portal Index Mamić je potvrdio da neće doći u Osijek na izricanje presude. “Neću doći u Osijek”, rekao je Mamić u razgovoru za Index i dodao: “Otišao sam pronaći mir. Mogu se vratiti kad želim”.

Na portalu Index napominju kako Mamića u BiH, u slučaju osuđujuće presude, mogu privesti na obavijesni razgovor i zadržati kratko vrijeme, ali ga neće izručiti Hrvatskoj. On bi, ističu, bio uhićen ukoliko bi pokušao prijeći granični prijelaz.

Osječki Županijski sud u srijedu će izreći nepravomoćnu presudu bivšem čelniku i sadašnjem savjetniku NK Dinama Zdravku Mamiću, njegovom bratu Zoranu, bivšem Dinamovom direktoru Damiru Vrbanoviću i porezniku Milan Pernaru. Četvoricu okrivljenika Uskok tereti za izvlačenje oko 116 miliona kuna iz toga kluba te nanošenje štete državnom proračunu od 12,2 miliona kuna neobračunatog poreza i prireza, prenosi Hina.

Related posts