Policija RS-a uhapsila muškarca koji se “nagovorio” novinaru RTRS-a (VIDEO)

Banjalučka policija lišila je slobode lice čiji su inicijali M.K. /41/ iz Gradiške nakon što je novinar Radio-televizije Republike Srpske prijavio da ga je nepoznato lice vrijeđalo i oštetilo dio opreme za snimanje, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

U saopštenju se navodi da je lice čiji su inicijali M.K. identifikovano i lišeno slobode nakon prijave novinara RTRS-a da ga je juče tokom obavljanja dužnosti nepoznato lice vrijeđalo i oštetilo dio opreme za snimanje.

U MUP-u kažu da će M.K. biti ispitan na okolnosti izvršenja krivičnog djela oštećenje i oduzimanje tuđe stvari, te izvršenja prekršaja vrijeđanje iz oblasti Zakona o javnom redu i miru.

O svemu je obaviješten dežurni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka.

“U redovnoj proceduri slijedi procesuiranje pomentuog krivičnog djela i prekršaja”, navodi se u saopštenju MUP-a.

Kako smo jučer objavili, jedan aktivista uputio je niz uvredljivih poruka novinaru RTRS-a Nikoli Mariću dok je snimao anketu za emisiju “Računica”. Ovaj aktivista je novinaru uzeo iz ruku i mikrofon.

Naime, prilikom anketiranja jednog od građana, pojavio se prolaznik na biciklu, koji je tom čovjeku rekao da ne govori ništa novinarima RTRS-a jer su oni lažovi i fašisti.

– Gospodine, nemojte ovima ništa govoriti. Ovo su lažovi i fašisti, marš, rekao je prolaznik pokazujući na novinare RTRS-a.

Sve se nastavilo pitanjem kamermana “šta sam ti ja kriv”, na što je Miljan odgovorio da dođe na trg, pa neće biti kriv, pod tim misleći na Trg Krajine gdje se okuplja grupa Pravda za Davida.

Novinar je upitao da li će to isto Kovač ponoviti i za kameru, a reakcija Kovača je bila oštra.

– Reći ću vam, da mi popušite k****, Siniša Mihaloviću. Vi ste saučesnici u ubistvu Davida Dragičevića, rekao je, nakon čega je oteo mikrofon Nikoli Mariću, bacio ga na pod, te se odvezao biciklom.

Siniša Mihailović je glavni i odgovorni urednik Informativnog programa RTRS-a.

Related posts