Pet hiljada eura za informaciju o Darjanu Ješovniku

Hrvatska policija osigurala je novčana sredstva u iznosu od pet hiljada eura, a bit će isplaćeni davatelju informacije koja će dovesti do lociranja i hapšenja jednog od najtraženijih bjegunaca u Evropi Darjana Ješovnika, kojeg Hrvatska potražuje zbog teškog kaznenog djela, izvijestio je u srijedu MUP Hrvatske.

Ješovnik je u bijegu od 2011. godine, a sumnjiči ga se da je bio dio zločinačkog udruženja čiji su članovi iz Južne Amerike prokrijumčarili najmanje 718 kilograma kokaina prema Španiji, Hrvatskoj, Sloveniji i Holandiji. Većina članova zločinačkog udruženja uhapšena je u ranijim akcijama policija na području Španije, Hrvatske i Srbije.

Ješovnik je na listi najtraženijih bjegunaca u Evropi (EU Most Wanted) na prijedlog hrvatske policije kao članice ENFAST mreže.

Hrvatska policija osigurala je novčana sredstva u iznosu od 5 hiljada eura, a bit će isplaćeni davatelju informacije koja će dovesti do lociranja i hapšenja Darjana Ješovnika, objavio je MUP i pozvao građane da – ako imaju bilo kakvu informaciju da im dojave putem profila traženog bjegunca. Dojaviti se može i anonimno, a svaka informacija je dragocjena.

Ako dođe do hapšenja bjegunca, iznos novčane nagrade bit će isplaćen direktno davatelju obavijesti, a sukladno važećim pravnim propisima MUP-a, navodi MUP na svojoj internetskoj stranici.

Related posts