Pas iz Sarajeva zvijezda medija u Velikoj Britaniji: “Niko ne može da ga pronađe”

Pas Drogo, porijeklom iz Sarajeva, kojeg je udomila škotska porodica, već sedam mjeseci luta škotskim ostrvom Aranom i niko ne može da ga uhvati, navode britanski mediji.

Ema Kembel odlučila je da usvoji mješanca njemačkog ovčara iz BiH jer je čula da su na tom području loši uslovi za život pasa.

Pas je preletio više od 2.735 kilometara, a kada ga je Ema povela u prvu šetnju i stavila u gepek Drogo je iskoristio priliku da, čim je izletio iz kola, pobjegne.

“Kada sam otvorila gepek on se uspaničio i pobjegao. Nismo ga mogli zadržati”, navodi Ema.

Sada ga već sedam mjeseci na sve moguće načine mame da se vrati.

Ema je nazvala čak i sarajevsko sklonište, gdje je tražila savjet kako uhvatiti Droga, a oni su joj preporučili da po ostrvu postavi majice sa svojim mirisom kako bi ga privukla.

O svemu piše I “BBC“, a Ema je u međuvremenu usvojila i Drogovu sestru – Goldi, u nadi da bi porodične veze mogle da vrate psa novoj kući.

Ali, on i dalje luta ostrvom dugim 32 kilometra. Ponekad ga snime kamere koje prate divlji život na ostrvu.

Snimljen je tako u blizini jedne od postavljenih zamki, a kad se našao na 20 metara od svoje vlasnice – opet je pobjegao.

Kako bi se ova priča što prije privela kraju, najavljena je veća akcija u kojoj će Ema, suprug Alan i njihova djeca pomoći timu koji radi na vraćanju izgubljenih pasa u postavljanju malo veće zamke kojom bi mogli uhvatiti psa.

Endi Tipens, jedan od volontera koji ga traže, smatra da se Drogo, možda, vratio navikama divljeg psa.

Related posts