Otvoren 16 međunarodni ekološki sajam EKOBIS

Ministar poljoprivrede vodoprivrede i šumarstva Šemsudin Dedić proglasio je otvorenim 16 međunarodni ekološki sajam EKOBIS na kojem će se i ove godine pokazati brojni izlagači iz zemlje i inostranstva, partnerske regije, a privredni subjekti će sklopiti ugovore i partnerstva.

-Ovogodišnji sajam je tematski koncipiran ka proizvodnji zdrave hrane i potencijala u Bosni i Hercegovini. U javnosti počesto imamo negativnih priča, zato ovakvi sajmovi su osvježenje jer nas podsjećaju da ima i mnogo pozitivnih i uspješnih priča. Mi imamo hiljade poljoprivrednih gazdinstava, zdrava hrana se izvozi iz Bosne i Hercegovine, širom Evropske unije. Mlijeko, voće, povrće, med, riba i svi drugi proizvodi iz naše zemlje našle su kupce širom svijeta i to je najbolji dokaz da imamo odgovarajuće standarde. Uskoro ćemo izvoziti i meso peradi, što će znatno unaprijediti i taj sektor. Svima vama učesnicima želim da imate uspješan sajam, da ostvarite mnogo zajedničkih projekata i da se ugodno osjećate u gradu Bihaću- kazao je ministar Dedić.

Direkciji za organizaciju ovog sajma i Privrednoj komori Unsko-sanskog kantona svi su čestitali na sjajno obavljenom poslu. Sajamski grad biće otvoren u naredna tri dana i svi građani su pozvani da ga posjete.

Related posts