O ovom vatrogascu čitava Rumunija priča: Pogledajte kako je spasio psa nakon požara

Veliki požar izbio je u stambenoj zgradi u gradu Pitesti nedaleko od Bukurešta, a hrabri rumunski vatrogasci nakon što su izvukli 51-godišnjeg muškarca iz vatre i prevezli ga hitno u bolnici, spasili su i njegovog psa.

Vatrogasac masira prsa psa i daje mu umjetno disanje Vatrogasac masira prsa psa i daje mu umjetno disanje

Snimak kako se vatrogasaci bore za život ovog malenog psa koji je nepomično ležao pred kućom, izazvao je predivne reakcije korisnika društvenih mreža, posebno ljubitelja životinja.

Na snimku se vidi kako vatrogasac Costache Mugurel masira prsa psa i daje mu umjetno disanje prije nego što je stigla maska s kisikom. Izmučeni je pas lagano dolazi sebi, počeo hvatati dah, a onda konačno i disati. Odmah je prebačen u veterinarsku kliniku.

– Nikoga ne ostavljamo – napisao je Mugurel na svom profilu na Facebooku, a zid su mu u nekoliko dana prekrile poruke zahvale i ilustracije pasa koji iz zahvale mašu repom.

Video je pogledan više od dva miliona puta, podijeljen je više od 11 hiljada puta i skupio je više od 2.300 komentara. Veterinarski stručnjaci kažu da je oživljavanje životinja umjetnim disanjem i općenito pomoću osnovnih metoda prve pomoći vrlo rijetko.

/faktor.ba

Related posts