Pijani vozač “napuhao” rekordnih 3,61 promil alkohola u krvi

Čak 3,61 promil alkohola ‘napuhao’ je 38-godišnji vozač ličnog automobila kojeg je policija privela prošle sedmice u utorak navečer u Ulici put Gimnazije u centru Šibenika gdje se pijan zabio u dva parkirana automobila, izvijestili su u ponedjeljak iz Policijske uprave šibensko-kninske.

To je ujedno najveća ikad izmjerena koncentracija alkohola u organizmu kod nekog vozača na šibenskim cestama, rekli su za Hinu u šibenskoj policiji.

Pijani vozač zabio se u utorak oko 20,40 sati automobilom Škoda u drugo vozilo koje je propisno bilo parkirano uz rub ceste, nakon čega se odbio i udario u još jedan automobil.

Policajci koji su došli na intervenciju, ostali su nakon alkotesta u čudu kad su vidjeli koliko je ‘napuhao’ 38-godišnjak, Odveli su ga potom u šibensku Opću bolnicu gdje je potpuno rastrojeni, pijani vozač neko vrijeme bio zadržan na Odjelu psihijatrije, što je redovni postupak u takvim slučajevima.

Protiv 38-godišnjaka je podnijet optužni prijedlog šibenskom prekršajnom sudu, a bit će kažnjen novčanom kaznom od pet do 15 hiljada kuna. Također, oduzet će mu vozačku dozvolu od tri do 12 mjeseci.

/nezavisne.com

Related posts