Novalić u Bihaćkoj pivovari naglasio važnost podrške domaćoj privredi

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić posjetio je danas Bihaćku pivovaru, u sklopu posjete Unsko-sanskom kantonu koja je počela u četvrtak sastankom s privrednicima tog kantona.

– Podrška domaćim proizvodima sigurno je jedan od prioriteta ove vlade – poručio je Novalić tokom sastanka s generalnim direktorom Edinom Ibrahimpašićem.

Novalić je izrazio zadovoljstvo što je imao priliku vidjeti kako je ova porodična kompanija s velikom tradicijom organizovana i čuti kakve ima planove za budućnost.

– Veoma sam sretan što sam imao priliku da čujem glas naših iskusnih privednika, te što sam iz prve ruke saznao na koji način federalna vlast može da ih podrži – istakao je Novalić.

Naglasio je da Bosna i Hercegovina ima veliki potencijal u proizvodnji flaširane vode, no, izrazio je nezadovoljstvo što se ona još uvozi.

– Umjesto naše privrede podržavamo privredu drugih zemalja – rekao je Novalić i dodao da bh. prirodni resursi moraju biti u funkciji razvoja i zapošljavanja.

Naglasio je da Vlada FBiH radi na tome kroz moderno zakonodavstvo, a kao primjer je naveo zakon o koncesijama koji se već nalazi u parlamentarnoj proceduri.

– Trudimo se i da u postojeće zakone ugradimo što više noviteta da bi naši resursi bili na odgovarajući način iskorišteni, ali i zaštićeni za buduće generacije – kazao je Novalić tokom posjete Bihaćkoj pivovari.

Tokom dana premijer FBiH obići će bihaćki aerodrom, Nacionalni park ”Una” te preduzeća ”Alma Ras” u Bosanskom Petrovcu i ”Prevent” u Ključu.

Related posts