NK ŽELJEZNIČAR 1973: Pozitivna nogometna priča sa obala Krušnice i Une

Ekipa NK Željezničar 1973 iz Bos. Krupe, član Kantonalne lige USK-a, ugodno je iznenađenje u proljetnom dijelu prvenstva. Dobar start u nastavku sezone i efikasna igra, popraćena dobrim rezultatima, privukla je na stadion Željezničara mnogobrojne gledaoce, koji bodrenjem svog kluba, nose na krilima ovaj mladi sportski kolektiv.

Sa nekolicinom pojačanja, koja su pristigla u klub i koji su se dobro uklopili u novoj sredini, igra jedan lepršav, poletan i kvalitetan nogomet.

Među najzvučnijim imenima pojačanja u nastavku sezone je svakako iskusni Nurija Hasanagić-Nuća, bivši nogometša NK Sloge iz Bos. Otoke i NK Bratstva iz Bos. Krupe. Svakako tu su i blizanci Haris i Elvis Alidžanović, koji nastavak sezone igraju kao preporođeni, a tu su i Saša Drljača, pojačanje iz Bihaća, Erkam Džubur-Eki, a na vratima je prekaljeni, iskusni Hasan Šabić, koji je punih petnaest godina stajao na komšijskim vratima NK Bratstva iz Bos. Krupe.

Željo iz Bos. Krupe je u nastavku proljetnog dijela prvenstva Kantonalne lige USK-a, upisao pet pobjeda u nizu, a također je izborio i plasman u 1/4 finala KUP-a USK i danas (utorak 24.04.2018) igra svoju utakmicu u okviru KUP-a sa ekipom NK Gomila iz Stijene.

Uprava kluba užurbano radi ovih dana na osposobljavanju klupskih prostorija (restoran), a koji bi služio za sastanke, brifinge prije utakmice, kao i druženja svojih članova nakon utakmice.

Ove godine klub slavi jubilej a to je 45 godina postojanja i osnivanja, pa se tim povodom planira organizirati revijalna utakmica, kao i Plavo veče nogometaša, veterana, simpatizera, sponzora i navijača kluba, sa svojim zvanicama.

Svakako da je ovo jedna pozitivna priča sa obala Krušnice i Une.

krupljani.ba

Related posts