Nijemac umro na Malti, nestali mu svi unutrašnji organi

Nijemac Mike Mansholt (17) iz Oldenburga umro je dok je bio na odmoru na Malti. I dalje se ne zna kako je umro, a čudno je i zašto u mrtvom tijelu, kada je vraćeno u Njemačku nije bilo organa.

Mike je nestao u ljeto 2016. Zadnji put su ga vidjeli 18. jula u hotelu u naselju Sliema. Istražitelji su kasnije doznali da je tog dana iznajmio plavi bicikl. Nakon sedam dana pronađeno je mrtvo tijelo. Pronašli su i bicikl u pukotini stijene.

– Prema obdukciji nisu pronađeni tragovi nasilja, ali tijelo koje je kasnije dopremljeno u Njemačku nije imalo organe. Bez organa nemoguće je utvrditi kako je Mike umro – kazao je za Bild tužilac Torben Tölle i dodao da istraga i dalje traje.

Mikeov otac je rekao da njegov sin nije imao karticu u kojoj bi pisalo da nakon smrti daruje organe. Osim toga, na Malti se organi mogu darovati samo uz saglasnost. Dakle, mrtvac nije automatski donor.

Bernd Mansholt i njegova kći su u aprilu otišli na Maltu i podigli su tužbu zbog ilegalnog uzimanja organa. Otac kaže kako ne sumnja na trgovinu organima nego da su krive službe koje su bile vrlo nemarne. Misli i da je moguće da su organe uzeli za proučavanje na fakultetima.

Osim što nedostaju organi Nestla je i Mikeova “gopro” kamera. Kada je došao po sinove stvari, policija je Berndu htjela dati drugu digitalnu kameru koja nije bile Mikeova. Odbio je. Obitelj vjeruje da se Mike precijenio i da je umro od srčanog udara. No malteške vlasti vjeruju da je poginuo u padu, ali niti jedna kost u tijelu nije mu slomljena i imao je samo ogrebotinu na ruci, piše Bild.

Related posts