Nespretni vozač kombija zapalio Lamborghini

Iako je posljednjih godina bilo više slučajeva samozapaljivanja Lamborghinija, ovog puta za požar je kriv neko drugi.

Lamborghini Huracan Performante zapalio se na jednoj benzinskoj pumpi u SAD-u, dok je njegov vlasnik plaćao gorivo.

Prolaznicima koji su primijetili da je na vozilu iznenada izbio požar moglo je izgledati da je došlo do samozapaljivanja – što ne bi bilo neobično za jedan Lambo, jer su takvi slučajevi već zabilježeni širom svijeta. Međutim, video koji je snimio jedan ljubitelj supersportskih automobila otkriva pravu istinu.

Naime, vlasnik mini-vana koji se sipao gorivo pored parkiranog Huracana zaboravio je da izvadi crijevo iz rezervoara svog vozila kada je krenuo sa pumpe. Crevo se otkinulo od aparata i poprskalo benzinom zadnji dio Lamborghinija, gdje se nalazi motor koji je već bio zagrijan od vožnje, nakon čega je buknuo požar.

Vatrogasci koji su ubrzo stigli ugasili su vatru i spriječili veću tragediju, ali je za plavi Lamborghini bilo prekasno – automobil je potpuno izgorio. U požaru, srećom, niko nije povrijeđen.

(Na prvom snimku sa Instagrama vidi se automobil koji je već u plamenu, a pritiskom na strelicu sa desne strane možete vidjeti drugi snimak koji otkriva kako se Lamborghini zapalio):

Inače, dva Lamborghinija koja su se zatekla na pumpi u trenutku incidenta učestvovali su u “Goldrush” rallyu.

Ova revijalna vožnja kroz Ameriku počela je u Bostonu 22. juna, a cilj je bio u Las Vegasu, proteklog vikenda.

Model Huracan Performante debitovao je na sajmu automobila u Ženevi 2017. Automobil za pogon koristi 5.2 litarski V10 motor sa 631 ks i 600 Nm obrtnog momenta. Iz stanja mirovanja do stotke mu je potrebno svega 2,9 s.

Početna cijena ovog modela u SAD-u je 274.390 dolara.

Related posts