Nastavljena kontrola migranata u Sarajevu

Općinski sud u Sarajevu prihvatio je prijedlog Tužilaštva KS i odredio jednomjesečni pritvor dvojici migranata iz Maroka i Alžira koji su u nedjelju uhapšeni u Sarajevu zbog nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih naprava, potvrdila je portparolka kantonalnog Tužilaštva Azra Bavčić.

– Pritvor uhapšenim migrantima određen je zbog opasnosti od bjekstva, te da bi boravkom na slobodi mogli počiniti, odnosno ponoviti krivično djelo – kazala je Bavčić.

Pripadnici MUP KS u nedjelju su izvršili pretres stana koji su koristili uhapšeni migranti gdje je pronađena puška, četiri pištolja, jedan prigušivač i više od 100 metaka različitog kalibra. Prema tvrdnjama izbora iz MUP KS, migranti su kazali da su kupili oružje u Sarajevu s ciljem dalje preprodaje kako bi zaradili novac za odlazak iz BiH.

U ponedjeljak je provedena akcija na području Sarajeva u kojoj su učestvovali pripadnici MUP KS, SIPA-e uz podršku OSA-e.

Komesar MUP KS Mevludin Halilović kazao je da sarajevska policija nastavlja kontrolu područja gdje borave migranti, ali da im ne mogu i ne smiju ograničavati slobodu kretanja.

Related posts