Nastavak suđenja Sanjinu Sefiću: Očevi stradalih djevojaka zatražili odštetu

U Kantonalnom sudu u Sarajevu danas je održano ročište Sanjinu Sefiću kojeg se tereti da je 10. oktobra prošle godine automobilom usmrtio Selmu Agić i Editu Malkoč, nakon čega je pobjegao s mjesta nesreće. Na početku suđenja očevi stradalih djevojaka Amir Agić i Enes Malkoč su kazali da će tražiti novčanu odštetu.
Nisu se izjasnili o iznosu odštete koju će zatražiti. Sanjin Sefić je očevima stradalih djevojaka izrazio saučešće rekavši da mu je žao i da se kaje zbog onoga što se desilo. Osim njega, saučešće je izrazio i Saud Nišić, koji se uz Saru Sefić, Dinu Alića i Amara Salihovića, tereti da je pomogao Sanjinu Sefiću da pobjegne iz BiH.

U nastavku ročišta svjedočio je Mahir Suljević koji je rekao da je Sefić nakon nesreće došao u kasino klub u Ložioničkoj 9, a u kojem Suljević radi kao blagajnik. Njih dvojica se poznaju od ranije jer je Sefić ranije radio u tom kasinu. Sefić je tražio da telefonira i Suljević mu je dao telefon kasina.

Sefić je obavio poziv i bio je vidno nervozan, sve vrijeme je lupkao po automatu ali nije igrao. Nakon toga je zatražio da mu pozovu taksi. Suljević ne zna koliko je tačno bio u kasinu, ali pretpostavlja da je bilo 20 ili 25 minuta. Istakao je kako ne zna ko je vlasnik kasina, ali da je njegov neposredni šef Jasmin Sefić, otac Sanjina Sefića.

Svjedokinja Fikreta Hadžiavdić je kazala da je u trenutku nesreće bila s kćerkom i dvoje unuka u automobilu, a da su stradale djevojke bile u lijevoj traci, pored njih nije bilo vozila. U jednom trenutku se okrenula i čula je da je nešto puklo. Tada je vidjela djevojku u smeđoj jakni kako leži. Prije toga je vidjela dvije djevojke kako prelaze ulicu na pješačkom i vode se pod ruku. Ne zna koje je svjetlo bilo na semaforu za pješake.

Krenula je da im pomogne, ali ju je kćerka zaustavila. O nesreći su obavijestile policajca koji je stajao na trotoaru nakon što su se udaljile. Njena kćerka je kasnije otišla u policiju i dala izjavu o događaju.

U svom svjedočenju Hadžiavdić je izjavila kako su u trenutku nesreće u pravcu djevojaka prošla dva automobila – jedno svjetlije i jedno tamnije, ali da ona ne zna koje su marke i koje je udarilo djevojke.

Naredno ročište je zakazano za 18. maj u 9 sati kada će svjedočiti Benjamin Čerkez, Azra Draganović i Mirsad Poljo.

Otac stradale Edite Malkoč Enes Malkoč kazao je nakon suđenja da nema komentar na izjavu saučešća, dok je otac Selme Agić Amir Agić rekao kako izjava nije iskrena i da je Sefić trebao pomoći djevojkama, a ne pobjeći nakon nesreće. Poručili su da će se boriti do kraja za pravdu i da će, ako bude potrebno, prodati sve i doći sa šatorima ispred suda da se bore za svoje kćerke.

/klix.ba

Related posts