Na velikom odmoru nožem izbo učenika koji mu je želio oteti djevojku

Adam M. (21) uhapšen je u utorak zbog sumnje da je ispred Hemijske škole nožem izbo Vojislava Đ. (15), a svoju djevojku Tamaru P. (17) isjekao po šaci, piše Blic.

Incident se dogodio ispred Hemijsko-prehrambene tehnološke škole u Beogradu. Povrijeđeni Vojislav Đ. učenik je drugog razreda ove srednje škole, a Tamara P. četvrtog razreda. Adam M. je, kako pričaju za Blic prijatelji povrijeđenog Vojislava koji su prisustvovali ovoj drami, došao do škole u koju ide njegova djevojka u utorak za vrijeme velikog odmora, oko 16.30 sati, jer je načuo da se ona sviđa jednom učeniku.

– Došao je ispred škole i tražio da razgovara sa njim. Na zidiću školske ograde van škole sjedili su njegova djevojka Tamara i još par drugara, a Vojislav je stajao pored njih. Adam je stao ispred Vojislava i počeo da viče na njega. Vojislav ga je pitao zašto viče – priča Vojislavljev drug.

Kako kaže, tada je Adam izvukao nož iz rukava i ubo ga dva puta, u potpazušnom dijelu i u grudi.

– Adam je tada pobjegao, a nekoliko drugara su ga jurili, ali ga nisu stigli. Ja i jedan drug prenijeli smo Vojislava na zidić preko puta i skinuli mu majicu da vidimo gdje je ranjen i da zaustavimo krvarenje. Odveli smo ga odmah do Doma zdravlja – priča sagovornik Blica.

Tamara P. ima ogrebotinu od noža preko cijele šake, ali je odbila liječenje, kažu očevici.

Na licu mjesta su se i juče mogli vidjeti tragovi krvi na mjestu gdje su drugari prenijeli Vojislava.

Vojislav je iz Doma zdravlja prevezen u Urgentni centar, gdje su dijagnostikovane teške povrede. Njegovo stanje je i juče bilo nepromijenjeno.

– Dječak je na jedinici intenzivne nege u teškom stanju – rečeno je juče Blicu u Urgentnom centru.

Pripadnici MUP za nepunih par sati uhapsili su osumnjičenog Adama M.

– A. M. se sumnjiči da je u popodnevnim satima u neposrednoj blizini škole nožem napao i povrijedio petnaestogodišnjeg učenika. Tom prilikom je lakše povrijeđena i sedamnaestogodišnja drugarica napadnutog učenika koja je pokušala da ih razdvoji. Po nalogu nadležnog tužioca, A. M. je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će uz krivičnu prijavu biti priveden tužilaštvu zbog postojanja sumnje da je izvršio krivično djelo nasilničko ponašanje – saopštio je juče MUP.

Related posts