Mihajlović prima plaću delegata, a napustio BiH i živi u Njemačkoj?!

Uskoro će isteći godina od kada se Slaviša Mihajlović posljednji put pojavio na sjednici Doma naroda Parlamenta Federacije, ali i Skupštine Livanjskog kantona, a prema nezvaničnim informacijama, ovaj delegat već duže vrijeme živi i radi u Njemačkoj kao ljekar!?

Djeluje samostalno

Mihajlovića je kao delegata u Klubu Srba postavio SNSD iz Drvara, ali on je kasnije obznanio da napušta tu stranku i da će djelovati samostalno.

U Drvaru je Mihajlović radio u Domu zdravlja, ali na naš upit, u ovoj zdravstvenoj ustanovi rečeno nam je da je on svoje radno mjesto „davno napustio“.

Dom naroda FBiH: Plaće delegata oko 3.000 KM

Činjenica je da je Mihajlović posljednji put na sjednici Doma naroda bio u septembru prošle godine, a otprilike isto toliko nije se pojavljivao na zasjedanju Skupštine Livanjskog kantona.

Kako smo uspjeli saznati od nekoliko izvora, Mihajlović je posao u Domu zdravlja Drvar napustio te otišao u Banju Luku na specijalizaciju, odakle se zaputio u Njemačku. Mihajlović tamo, kako smo saznali, radi kao hirurg.

Profesionalni zastupnik

Skandalozno je, međutim, što Mihajlović i dalje, regularno, prima plaću od oko 3.000 KM?! Nepoznato je da li se Mihajlović i u Skupštini Livanjskog kantona prijavio kao profesionalni poslanik, odakle bi, iako nezakonito, mogao primati plaću.

Tufekčić nema vremena za razgovor

Pokušali smo jučer kontaktirati i predsjedavajuće Doma naroda Parlamenta FBiH. Lidija Bradara i Drago Puzigaća nisu odgovarali na naše pozive, a Jasenko Tufekčić kazao nam je da „nema vremena da razgovara s nama“.

Related posts