Memić: Sumnjam u objektivnost rada disciplinskog tužioca u slučaju ubistva mog sina Dženana

Otac ubijenog mladića Dženana Memića Muriz Memić danas je predsjedniku Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Milanu Tegeltiji i svim članovima VSTV-a uputio pismo u kojem traži da se provjere njegovi navodi u vezi sa objektivnosti rada disciplinskog tužioca VSTV-a u predmetu ubistva njegovog sina.

– Raspolažemo informacijama koje ukazuju na bliskost i dugogodišnje prijateljstvo glavne tužiteljice KS Dalide Burzić i glavnog disciplinskog tužioca Alene Kurspahić – o čemu prilažem i fotografiju – naveo je Memić.

(Fotografija je objavljena na društvenim mrežama. Agencija Patria objavila je fotografiju na kojoj je zaštitila identitet četiri osobe koje se ne spominju u Memićevom pismu. VSTV-u je priložena originalna fotografija.)

Memić u pismu dalje navodi da kao porodica traže od VSTV-a da „izvrše monitoring rada u predmetu Dženan Memić te da se provjere po mojim navodima i mog advokata Ifeta Ferageta izvrše na objektivan i nepristrasan način“.

– S obzirom na Vašu dosadašnju praksu i postupanje na profesionalan i zakonit način, očekujemo da isto postupite i u ovom slučaju te nas o tome pismeno obavijestite. Cijela država zna da je moj sin ubijen te da je Dalida Burzić na čelu grupe za organizovani kriminal, koja sprečava dokazivanje i pruža pomoć počiniocima ubistva, a za to krivično djelo kazna je 45 godina. Kao što ste vidjeli ja sam civilizovan čovjek i legalista, ali sva moja saznanja pokazuju da odgovorni ne žele da procesuiraju Dalidu Burzić, ostale tužioce kao i pripadnike MUP KS – navodi Memić.

On svoje pismo zaključuje molbom da se preduzmu potrebne mjere da sistem kazni sve odgovorne za ubistvo njegovog sina i one koji štite počinioce.

– Ovo pismo smatrajte dokazom da je moje strpljenje pri kraju. Pismo ću poslati svim ambasadama i EU – zaključuje Memić.

Related posts