McLaren odlučan u namjeri ne proizvodi Super-SUV model

U ovom trenutnku sve se vrti oko SUV modela. Kupci ih žele, a budući da proizvođače automobila prije svega interesuje novac, oni su i više nego željni da klijentima udovolje.

Međutim, još uvijek postoji jedan proizvođač kojeg proizvodnja SUV modela ne interesuje. Riječ je o kompaniji McLaren.

Nakon konstantnog ponavljanja da Ferrari nikada neće konstruisati SUV model, došlo je da obrta, te nas uskoro očekuje upravo takav model iz kompanije koja od svog nastanka pravi egzotične, super automobile. Takođe, nakon pauze od 24 godine, drugi italijanski proizvođač, Lamborghini, je predstavio svoj novi Super SUV model koji ima 641 konjsku snagu i koji nosi ime Urus.

Logičan slijed događaja bi bio da i McLaren napravi takav potez, ali, iz te kompanije kategorično odbijaju da krenu tim putem. Naime, u jednom intervjuu, jedan od čelnika britanske kompanije, Den Peri-Vilijams je rekao da će McLaren nastaviti da kreira samo sportske automobile.

On je izjavio: “Nisam prva osoba koja će reći da SUV modeli (sportska, namjenska vozila), nisu ni sportski niti praktični. U skladu sa našim sloganom „za sve postoji razlog“, ne vidim nikakvu svrhu postojanja takvih automobila“.

Iz kompanije McLaren godinama ponavljaju tu istu rečenicu. Naime, još 2016. godine, šef PR odeljenja, Vejn Brus je rekao nešto slično. Lijepo je vidjeti da za razliku od nekih proizvođača, McLaren ostaje pri svom stavu.

Umjesto da krene putem proizvodnje SUV ili krosover modela, kompanija McLaren će nastaviti da ulaže u konstrukciju modela koji spadaju u linije Sport, Super i Ultimate. To je dobra stvar, jer, ako ćemo iskreno, svijet je sada prepun SUV modela, koji izgledom ali i performansama podsjećaju jedni na druge. Radije bismo voljeli da vidimo još super automobila poput modela Senna.

(Vrelegume.rs)

Related posts