LeBron o prelasku u Golden State: To su besmislice i nepoštivanje posla koji radim s Cavsima

Veliku prašinu u svijetu košarke izazvala je špekulacija uglednog ESPN-a da će LeBron James napustiti Cleveland Cavalierse i preći u redove rivala Golden State Warriorsa, ali je ponajbolji košarkaš svijeta odbacio takve navode kazavši da su “besmisleni”.

Za Jamesa, Warriorsi su rivali koje mnogo poštuje. I ništa više od toga. Tako je sada i tako će biti zauvijek. Čvrsto je odbacio špekulacije ESPN-a i iskazao vjernost Cavsima.

“To su besmislice. To je nepoštivanje posla koji radim ovdje, kao i nepoštivanje mojih saigrača i stručnog štaba. Moj jedini fokus je da pronađem način kako da postenemo tim koji može napasti titulu. Bilo je mnogo priča o meni tokom proteklih mjeseci, a ja sam ovdje”, kazao je James.

Na pitanje kako je reagovao kad je čuo priče koje ga povezuju s Warriorsima, James je kazao “da se najprije nasmijao”.

Ukoliko LeBron odbije potpisati novi ugovor s Cavsima, po kojem bi zarađivao 35,6 miliona dolara godišnje, on će na ljeto biti slobodan igrač. Otuda i poveznice s Warriorsima.

“Znam tako kako to funckioniše. Postoji 30 timova i svi oni vjerovatno žele sjesti sa mnom na kraju sezone? Tačno. Lako je napraviti priču o tome”, kazao je 33-godišnji James.

Related posts