KO JE BIO SLAVIŠA KRUNIĆ KOJI JE SINOĆ BRUTALNO LIKVIDIRAN I ŠTA JE GOVORIO O BIH

U pucnjavi koja se oko ponoći dogodila u mjestu Jablan na području Općine Laktaši poginuo je banjalučki biznismen Slaviša Krunić, njegov tjelohranitelj, ali i jedan od napadača. Prilikom pucnjave ranjen je vozač preminulog biznismena.

Prema nezvaničnim informacijama u pucnjavi je ubijen i Krunićev tjelohranitelj Žarko Pavlović, dok je ranjen Krunićev vozač Goran Ilić. Motiv napada i ubistva, za sada, nije poznat.

KRVAVA NOĆ U BANJOJ LUCI: U SAČEKUŠI UBIJENI BANJALUČKI BIZNISMEN SLAVIŠA KRUNIĆ I NJEGOV PRATILAC, UBIJEN I JEDAN OD NAPADAČA

Krunić je prije nekoliko godina progovorio o pokušajima vlasti u Republici Srpskoj da ga reketiraju s obzirom da iza njega, kako je govorio, ne stoji niko od vladajućih stranaka.

– Kao rođeni Banjalučanin postao sam nepodoban , da ne zaslužujem da imam tu kompaniju, da neko druga mora biti vlasnik i da mora biti pod kontrolom. Bili su pritisci da se kupi kompanija… Bila je odluka da je neću prodati ljudima koji nisu dio priče koji grade ovu zemlju, koji žele dobro našoj djeci za budućnost. A oni su oni koje svakodnevno gledamo na političkoj sceni – kazao je svojevremeno Krunić gostujući na jednoj sarajevskoj televiziji.

On je tada poručio da svi koji su ratovali su prevareni, na sve tri strane.

– Ko je danas mjerodavan da priča da u ovoj državi nema suživota, da je nemoguć napredak, da ne može opstati ovakva kakva je. U našoj firmi rade ljudi koji su ratovali na tri strane, odlikovani svako iz svog naroda, svako se borio za svoje ideale, ali su na kraju shvatili da su prevareni – dodao je.

Krunić je govorio da je Srbin, ali i Bosanac jer je rođen u BiH kao i njegov djed i njegovo dijete.

– Ja sam Srbin, ali i Bosanac. Moj otac je rođen tu, moj djed, a i moje dijete. Ja danas živim u BiH i moja cijela familija. Ja ne planiram da idem odavde. Želim da imam u ovoj državi normalan život. Kako se zvala Republika u kojoj sam ja rođen? Bosna i Hercegovina. Ja sam rođen u BiH i ja sam Bosanac. Iznerviraju me kada mi kažu ‘kako možeš tako govoriti’. Pa to je realnost. Ne smeta mi da mi komšija kaže da je Hrvat ili Bošnjak, kao ni meni kada mi neko kaže da sam Srbin. Kod mene su uvijek upaljena svjetla za sve. Onima kojima to smeta treba im upaliti svjetlo u tunelu – ispričao je Krunić.

Krunić je sinoć na UKC Republike Srpske primljen u teškom stanju, ali je podlegao teškim povredama. U njega je, prema nezvaničnim saznanjima, ispaljeno više hitaca. Banjalučki mediji prenijeli su da su u napadu na Slavišu Krunića učestvovale dvije osobe.

Bio je vlasnik više banjalučkih firmi među kojima i kompanije za zaštitu osoba i imovine “Sector Security” i lanca pekara “Žitopeka”.

Na mjestu pucnjave nalazi se više policijskih patrola, javljaju Nezavisne novine. Također, veliki broj pripadnika policije naoružanih dugim cijevima nalazi se u krugu UKC-a Republike Srpske.

Prema prvim informacijama radi se o klasičnoj sačekuši jer je ubijen ispred svog imanja.

hayat.ba

Related posts