Karataši KK Bihaća danas na takmičenju u Banja Luci osvojili tri zlatne medalje

Na karate turniru Bušido u Banja Luci, jučer su (25.10.2020.) karataši KK Bihać osvojili tr medalje. Turnir je ove godine jedan od rijetkih koji je uopšte uspio biti održan zbog korona pandemije.

Na turniru je sa četiri takmičara učestvovao i karate klub Bihać u kategoriji juniora nastupio je Alija Zaimović a u kadetima Amil Zaimović, Ibrahim Dedić i Tarik Sedić.

Svi takmičari su odlično i hrabro ušli u prve borbe i tako uspješno došli do finala te osvojili 3 zlatne medalje.
Ibrahim Dedić u kategoriji kadeti je u prvoj borbi koju je odlično vodio, zadobio povredu ruke i nije mogao nastaviti dalje.

Zlato su osvojili u kategoriji:
Juniori,
Alija Zaimović – zlatna medalja
Kadeti,
Tarik Sedic – zlatna medalja
Amil Zaimović- zlatna medalja

Karate klub Bihać u izuzetno teškim vremenima za sport a posebno karate nastavlja sa maksimalnim i odgovornim radom stvarati nove šampione.

“Zadovoljan sam zalaganjem, disciplinom i fizičkom spremom svih takmičara posebno ako se uzme u obzir da nemamo dovoljno ni termina za treniranje ni takmičenja zbog sveukupne situacije sa Korona virusom. Ističem dobru organizaciju od prijateljskog kluba KK Bušido iz Banja Luke. Koristim priliku da se zahvalim prije svega roditeljima, Gradskom sportskom savezu Bihać i naravno Upravi KK Bihać”, rekao je trener Tarik Cazinkić.

Izvor: Biscani.net

Related posts