Kada “unišatava 42 vrste magije”: U BiH iscjelitelji nude i vraćanje izgubljene nafake

Društvene mreže, pojedine internet stranice kao i on-line oglasnici u BiH i regiji prepune su osoba koje nude iscjeliteljske usluge, razne vidove liječenja, otklanjanje tegoba, pa čak i poboljšanje životnih prilika.

Cijene ovih usluga najčešće se kreću od minimalnih 30 eura pa i do više stotina eura, zavisno od opsega usluga. Većina ovih osoba se hvali svojom nadarenošću, paranormalnim sposobnostima, ali i uspjesima i zadovoljnim klijentima.

Na Facebooku je prisutna Mukadesa Kada Radetinac koja sebe naziva iscjeliteljkom i spjecijalistkinjom za sve vrste ljubavnih problema. Njene usluge detaljnije su opisane na sljedeći način:

“Uz Božju pomoć efikasno uništava svih 42 vrste magije. Kod Kade možete naručiti zaštitne medaljone izrađene na olovu. Kada sa stopostotnim učinkom pronalazi nestale osobe, predmete… Poništava i neutrališe sve negativne, emocionalne, mentalne i duhovne programiranosti. Uspješno skida sve vrste magije. Pribavlja sreću u vaš život. Vraća izgubljenu nafaku. Rješava sve vrste zdravstvenih i ljubavnih problema. Radi posebno izrađene hamajlije. Povjerite se dugogodišnjem iskustvu i naslijeđenom daru.”

Ante Poljak još jedna je u nizu osoba koje se bave ovim poslovima. Za sebe kaže da prakticira iscjelivanje i podizanje duhovne energije.

“Neke od tehnika koje se mogu koristiti su: povratak u prošli život ili u neki raniji ili vrlo rani period života, razgovor s unutarnjim Ja, detekcija i oslobađanje loših energija iz tijela, duhovno proiciranje stanja osobe kroz svjetlosno putovanje i drugo”, navodi Poljak.

Amir Alispahić Alli za sebe kaže da je najpoznatiji duhovni iscjelitelj. Na njegovoj zvaničnoj web-stranici se navodi da je “malo onih koji nisu čuli za Allija”,

“Reputacija vodećeg specijaliste za onostrano kod mnogih pobuđuje očaranost, radoznalost, a ponekad i bojažljivost. Njegovo ime je nezaobilazno u Svijetu i onaj ko je imao želju i hrabrost da od njega zatraži pomoć nije pogriješio. Ljudi nisu sigurni sta će se desiti prilikom susreta sa Allijem. Svi oni koji posjete Allija u njemu pronalaze duboko religioznu osobu, koja iznad svega voli Boga i ljude. U uvijek nasmijanom Alliju pronaći će te prijatelja na kojeg možete da se oslonite i kojem možete da vijerujete. On je iscjelitelj i psihoterapeut, ‘ljekar’ za dušu čija je glavana briga da olakša bol svima oko sebe i da pomogne onima koji žele da krenu na put poboljšanja i pravih pozitivnih energija”, navedeno je na zvaničnoj stranici Amira Alispahića Allija.

Related posts