Ibrahimović zaludio Ameriku: Tražili su Zlatana, dao sam im Zlatana

Zlatan Ibrahimović je u svom debiju za LA Galaxy nakon ulaska s klupe pri zaostatku svog tima 1:3 sa svoja dva gola režirao veliki preokret i u sudijskoj nadoknadi donio pobjedu rezultatom 4:3 u gradskom derbiju nad Los Angeles FC-om.

Ibrahimović je nakon meča izjavio da su navijači tražili “nešto”, a da im je on dao Zlatana.

“Kada pogledate unazad, vidjet ćete da sam za svaki tim u kojem sam igrao postizao gol u prvom zvaničnom meču. Nisam želio da to prestane. Navijači su tražili nešto, dao sam im Zlatana”, kazao je Ibrahimović.

Meč između LA Galaxyja i Los Angelesa Ibrahimović je počeo na klupi, a nakon 48. minuta igre njegov tim je gubio 3:0. U 61. minuti Lletget je smanjio na 3:1, a onda je na teren 10 minuta kasnije kročio Ibrahimović. U 73. minuti LA Galaxy preko Pontiusa smanjuje na 3:2 da bi do kraja meča Ibrahimović sa svoja dva gola donio preokret domaćem timu. Prvi gol je bio fenomenalan.

“Bilo je teško, jer dugo nisam igrao. Bilo je vruće. Hvala svima na podršci. Kao što sam rekao, prije nego što sam ušao, čuo sam da navijači navijaju da žele Zlatana i ja sam im dao Zlatana. Lakše je kada te tim ovako dočeka. Bio sam sretan kad je meč završio, jer ne znam da li sam mogao igrati duže”, našalio se Ibrahimović.

Osim što je svojom predstavom zaludio Ameriku, on je i nakon meča pokazao o kakvoj se veličini radi, jer je tokom konferencije za medije u nekoliko navrata izazvao veliki smijeh prisutnih novinara.

“Osjetio sam svu sreću. Jučer sam čuo kako govore da sam star, ali ja samo postajem mlađi. Osjetio sam duh stadiona, naježio sam se nakon trećeg gola, posebno nakon četvrtog. Mogu samo zamisliti kako je Los Angeles FC-u sada. Vodili su 3:0, pa izgubili. To nije lako. Ali, da su imali Zlatana, bilo bi suprotno”, poručio je Zlatan.

klix.ba

Related posts