Husnija Miskić: Cazin pod vodom, Ogrešević „na sigurnom“

Povodom današnjeg putovanja gradonačelnika Cazina u Austriju u trenutku kad su Krajinu zadesile dugo najavljivane poplave, oglasio se vijećnik SDA u Gradskom vijeću Cazin, Husnija Miskić

„Nermin Ogrešević i njegovi kompanjoni iz A-SDA potpuno su se izgubili u vremenu i prostoru. Dok čitava Bosna i Hercegovina sa zabrinutošću posmatra prizore poplavljenih djelova Cazina i čeka informacije o stanju vodostaja na cazinskim rijekama, Ogrešević bezbrižno provodi vrijeme na „terenu“. Ipak, za razliku od svog kolege iz Bihaća koji obilazi ugrožene građane, Ogrešević se sklonio „na sigurno“, u Austriju, gdje se, kako kaže, bavi privlačenjem investitora u poslovnu zonu Ratkovac“, izjavio je Miskić.

Prema Miskiću, da je Ogrešević danas bio među narodom vidio bi da je Poslovna zona Ratkovac po vodom. „Dakle, čak i da slučajno nađe neke investitore u Austriji i da oni izraze želju da vide šta nudi Cazin, šta će im pokazati gradonačenik? Mulj i kaljuže? Prije desetak dana imali smo gotovo istu situaciju. Dok su se u Cazinu pod težinom snijega masovno rušili krovovi, gradonačelnik je slavio desetu godišnjicu svoje stranke u Bihaću i glumio domaćina Dini Konakoviću“, rekao je.

Dalje Miskić podsjeća da se danas na društvenim mrežama pojavio osvrt jednog federalnog poslanika A-SDA iz Bihaća o položaju poljoprivednika u Federaciji. „Istovremeno, njegov kolega iz Cazina, Mirsad Topčagić, je u nepoznatom svojstvu pravio društvo Ogreševiću u Austriji i, čini se, nije ga nimalo zanimalo poplavljeno poljoprivredno zemljište u Cazinu niti činjenica da ako Grad Cazin brzo ne proglasi stanje elementarne nepogode poljoprivrednici neće moći da računaju na odštetu. Šuplja saopćenja i potpuno neumjesne izjave su već odavno zaštitni znak A-SDA i očigledno je da ni prirodna katastrofa nije u stanju natjerati ovu stranku da se jednom umjesto sopstvenom predizbornom kampanjim pozabavi građanima“, zaključio je Miskić.

/cazin.net

Related posts