Epilog akcije FUP-a u Bihaću i Sarajevu: Zaplijenjeno sedam kg droge, četvero uhapšenih

Federalna uprava policije je nakon višemjesečne istrage uhapsila četiri osobe, koje se sumnjiče za nedozvoljenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga, i to u sklopu akcije kodnog naziva “Tranzit” koja je provedena na području Bihaća i Sarajeva.

Akcija je provedena po naredbi sarajevskog Kantonalnog tužilaštva, a kako nezvanično saznajemo, uhapšeni su Muharem Temaj (52), rođen u Prizrenu, a nastanjen u Sarajevu, Jasmina H (30), koja je sumnjiči da je obavljala transport droge, te Admir K. (36) i Adnan M. (36) iz Bosanke Krupe, za koje se sumnja da su kupovali drogu.

Prilikom pretresa vozila koja su koristili osumnjičeni, pronađeno je i oduzeto oko četiri kilograma kanabisa. U sklopu akcije su, po naredbi Općinskog suda u Sarajevu, pretresene i dvije lokacije na podrućju Općine Novo Sarajevu, gdje je policija, prilikom pretresa kuće Jasmine H. pronašla i douzela još oko tri kilograma kanabisa, a pored droge, pronađeni su oružje i municija.

– Uhapšene osobe će nakon kriminalističke obrade u Federalnoj upravi policije, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, biti predate u dalju nadležnost Kantonalonm tužilaštvu u Sarajevu – kazali su iz FUP-a, te dodali da je asistenciju tokom akcije pružao i MUP Unsko-sanskog kantona.

Temajevo ime u javnosti je poznato i iz akcije hapšenja koju su izveli pripadnici Granične policije BiH na području Gacka. Tada su, osim njega, uhapšeni i Sarajka Jasmina Hota (30), te dvojica Nikšićana Marko Jevrić (25) i Goran Banović (33).

Tužilaštvo BiH nedugo potom je protiv njih podiglo optužnicu kojom im je na teret stavljeno da su se kao organizirana kriminalna grupa bavili švercom marihuane sa područja Crne Gore na teritoriju BiH.

faktor.ba

Related posts