Dva ministra u Vladi USK danas podnijela ostavke

Nakon neodržane redovne sjednice Skupštine USK prošlog ponedjeljka, pa neodržane vanredne sjednice koju je najavio premijer Rošić u četvrtak, politika u Krajini se nekako “smirila” u odnosu na niz predviđanja i nagađanja koja su se događala u posljednja dva mjeseca.

Da postoji politička kriza u Krajini to je evidentno i niko više to ne može osporiti, a i razlozima nove krize svaka politička opcija drugačije stavove iznosi.

Kako su mnogi rekli da je uvijek “zatišje pred buru”, tako je izgleda zatišje od proteklih nekoliko dana bila najava burnih dana. Naime, izvor blizak Vladi USK i ministrima obrazovanja, nauke, kulture i sporta USK Ramić Muhamed, te ministar građenja, prostornog uređenja i zaštite okoliša Jasmin Burnić, nam je kazao kako su navedeni ministri danas podnijeli ostavke na svoje pozicije, ali još uvijek nemamo službenu potvrdu ove informacije.

Ova informacija mogla bi se pokazati tačnom, s obzirom da je prije nekoliko sedmica Klub SBB javno napustio vlast, a oba pomenuta ministra su imenovana ispred SBB USK. Uz to, Klub poslanika ih je pozvao u jednom od obraćanja javnosti da postupe kao članovi SBB.

Također, proteklog vikenda je i Fahrudin Radončić najavio ostavke ministara u Vladi FBiH i Vijeću ministara BiH, a više o navodnoj ostavci ministara Ramića i Burnića biće poznato u toku sutrašnjeg dana. – piše usn.ba

Related posts