Dodik otvoreno priznao: Radončić me molio da podržim njegovu smjenu kako bi mu porastao rejting kod muslimana (VIDEO)

Milorad Dodik je nedavno otkrio veoma zanimljivu informaciju o Fahrudinu Radončiću. U jednom od intervjua Dodik je otvoreno priznao da ga je Radončić molio da podrži njegovu smjenu sa mjesta ministra sigurnosti kako bi se prikazao kao žrtva kod Bošnjaka. Ovo priznanje Milorada Dodika potvrđuje svjedočenje Armina Cibre, bivšeg tjelohranitelja Fahrudina Radončića, a u kojem je on opisao tajna druženja Milorada Dodika i lidera SBB-a.

Armin Cibra – 56. poglavlje knjige “FAHRUDIN RADONČIĆ MAFIJAŠ U PODZEMLJU BALKANA”

Razgovore između Milorada Dodika i Fahrudina Radončića sam lično slušao prilikom vožnje Fahrudina Radončića u proteklom periodu. Iako je u svom Avazu pisao i govorio protiv Milorada Dodika i srpske politike, Radončić je iza kulisa bio veliki prijatelj Milorada Dodika, s kojim bi prije svakog napisanog teksta o njemu i srpskoj politiciostvarivao sa Dodikom telefonski kontakt, govoreći: „Sutra ću te malo napasti. Moram!“

Radončić se također konsultirao sa Miloradom Dodikom oko njihovih izjava za pojedine medije, kako ne bi u velikoj mjeri ugrozili jedan drugoga, odnosno kako ne bi Bošnjaci kao i Srbi na drugoj strani posumnjali u njihovu bliskost i dogovor oko svega. Prosto rečeno, njih dvojica su pravili vještačke sukobe između sebe, kojima su svoje glasače vodili u pravcu koji odgovara njihovim političkim ambicijama.

Tajne šetnje i susreti na bazenu

Milorad Dodik je više puta dolazio u posjetu Fahrudinu Radončiću u hotel „Radon Plaza“, gdje je u njegovom kabinetu održao više sastanaka s njim, ali i sa tadašnjim bosanskohercegovačkim političarima, kao što su Haris Silajdžić, Sulejman Tihić i ostali, a to je bilo nekada 2007. i 2008. godine, gdje je Radončić bio domaćin tog sastanka.

Isto tako, vozio sam Radončića u Banja Luku na sastanke sa Miloradom Dodikom, koji su održavani u zgradi Vlade RS-a, kao i na privatnom imanju Milorada Dodika, gdje je Radončić, u više navrata, imao cjelodnevne sastanke sa Dodikom.

Na Dodikovom imanju Fahrudin Radončić i Milorad Dodik su dugo šetali i boravili u Dodikovom vanjskom bazenu. Bili su uglavnom sami.
Takvih susreta na Dodikovom imanju bilo je više od 50, za vrijeme dok sam bio pratilac i vozač Radončićev.

Fahrudin Radončić se sa Miloradom Dodikom također sastajao u Banjoj Luci, u hotelu „Bosna“, gdje sam ga ja također vozio, kao i na veće manifestacije u Banjoj Luci, na koje je Radončić bio pozvan od strane Milorada Dodika, kao i ostali političari i drugi ljudi iz diplomatskog, društvenog i političkog kora.

Radončić je više puta u mom prisustvu govorio da se sa Dodikom može dogovoriti oko svega, ali da Dodik neće niskim da postiže dogovor nego s njim – Radončićem. Tada sam shvatio da Dodik i Radončić imaju iste ciljeve i političke projekte a da se razlikuju samo u nazivu svojih stranaka. U njihovim razgovorima Radončić je uvijek grdio i kritikovao bošnjačke predstavnike vlasti kao što su rahmetli Sulejman Tihić (predsjednik SDA), Haris Silajdžić (predsjednik S BiH) i bošnjačke članove Predsjedništva BiH – Aliju i Bakira Izetbegovića.

Ove bošnjačke političare u razgovorima sa Dodikom Radončić je na razne načine potcjenjivao, omalovažavao, ismijavao, podrugljivo komentirao, što je Dodiku očito odgovaralo. Izgledalo mi je da su Radončić i Dodik iz istih razloga mrzitelji bošnjačkih političara, što s druge strane nije bilo tako, odnosno nikada nisam čuo da Radončić ismijava srpske političare, niti bilo koga iz vlasti RS-a, iz razloga što mu Dodik nije davao povoda i što je Radončić znao da bi mu to bio minus kod Dodika. Slušao sam, vozeći Radončića, da Radončić nametljivo kritikuje bošnjačke političare, upravo zato da bi udovoljio Dodikovim očekivanjima.

(Bportal.ba/Saff)

Related posts