Detalji tragedije u Istri: Krenuo po ženu i bebu, pa se zakucao u kamion

Vuk Dragović (44) iz Beograda poginuo je u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se u subotu oko 7.40 sati dogodila na dionici Lupoglav – Cerovlje na području Istre. On se vozio ka Puli kako bi na aerodromu dočekao svoju ženu i dvomjesečnu bebu gdje su planirali odmor.

Naime, Dragović je iz Beograda vozio ka Puli od petka uveče, a u subotu oko 14 sati na pulskom aerodromu trebalo je da se nađe sa ženom i djetetom, koji su iz Beograda letjeli avionom u jutarnjim satima. Dragović je upravljao “audijem Q2” beogradskih registarskih oznaka kada je iz još neutvrđenih razloga prešao u suprotnu traku i udario u kamion TAM, varaždinskih oznaka kojim je upravljao vozač (48) koji se kretao prema tunelu Učka.

Nakon sudara sa “tamićem”, “audi” se zabio frontalno i u “peugeot 301” bosanskohercegovačkih oznaka koji se kretao iza kamiona, a kojim je upravljao državljanin Austrije (63) pored kojeg je sjedila saputnica (67), da bi se potom prevrnuo na bok, prenio je “Glas Istre”.

Dragović je od posljedica nesreće preminuo na licu mjesta, dok su vozač teretnog vozila i 67-godišnja suputnica iz “peugeota” prevezeni u riječku bolnicu i težina njihovih povreda zasad nije poznata.

Na mjestu nesreće bio je stravičan prizor. Iz uništenog “audija” izletio je motor, i to na uzvisini uz put. Vatrogasci su sjekli lim kako bi došli do Dragovića.

U automobilu je primjećeno i jedno dečije sjedište i nekoliko igračaka.

Kolege i prijatelji u šoku

Vuk Dragović bio je vlasnik i direktor firme “Wing” u Beogradu, koja se bavi proizvodnjom dijelova za vazduhoplove i letjelice. Kompaniju je osnovao Dragovićev otac, sada pokojni profesor dr Tomislav Dragović, dugogodišnji šef Katedre za vazduhoplovstvo na Mašinskom fakultetu u Beogradu. Vuk Dragović, kao diplomirani inženjer mašinstva takođe na Mašinskom fakultetu, odlučio je da nastavi porodičnu tradiciju i opredijelio se za vazduhoplovstvo.

Related posts