Delegacija Svjetske muslimanske lige u Potočarima: Naš cilj je širenje mira u cijelom svijetu

Visoka delegacija Svjetske muslimanske lige, predvođena Muhamedom bin Abdul Karimom bil Abdulazizom el-Isom, generalnim sekretrom Lige, boravila je danas u Memorijalnom centru Potočari u Srebrenici, gdje je odala počast svim žrtvama genocida te obišla ovaj kompleks i razgovarala sa predstavnicama udruženja majki Srebrenice i Bratunca.

– Cilj naše posjete balkanskim zemljama je da iz historijskog iskustva širimo mir među svim narodima u svijetu, jer samo mir i pomirenje mogu donijeti bolju budućnost svim narodima svijeta. Došli smo da u  Memorijalnom centru Potočari odamo počast svim žrtvama genocida i zamolimo Boga da se ovakva zla nikada i nikome u svijetu ne dogode – kazao je El-Isa.

Kad je upitan zašto je posjetio patrijarha Pavla u Srbiji kada on uporno negira genocid, Abdulaziz je kazao da ga ne interesira mišljenje pojedinaca nego historija prošlosti, iz koje treba izvući pouku o boljoj budućnosti svih naroda.

Generalni sekretar Svjetske muslimanske lige Abdulaziz el-Isa nedavno je predvodio i delegaciju visokih muslimanskih učenjaka u posjeti bivšem nacističkom logoru Aušvic u Poljskoj.

Izvor: Avaz.ba

Related posts