David Beckham osnovao fudbalski klub u američkoj ligi

Velikan Manchester Uniteda i engleskog fudbala David Beckham osnovao je klub u Miamiju koji će od 2020. godine nastupati u američkoj MLS ligi.

Beckham je osnovao klub nakon procesa od četiri godine, a još uvijek nije određeno ime niti boje kluba koje će odabrati fanovi.

Jedan od najvećih izazova na Beckhamovom putu bila je konstrukcija stadiona koja se odužila zbog sudskih procesa, a kad je konačno uspio, bivši igrač Manchester Uniteda i Real Madrida izjavio je kako je ostvario svoj san.

Bivši kapiten engleske reprezentacije rekao je kako cilja zvučno pojačanje za početak ali nije otkrio o kome se radi. Naglasio je da ima puno zainteresovanih za igranje u njegovom timu.

Jedan od zadataka pred Beckhamom je i odabir trenera za svoju ekipu, a šaljivo je odbio svog bivšeg suigrača Garyja Nevillea rekavši kako ovaj previše priča.

Iako će njegov posao vlasnika kluba biti zahtjevan, Becks je rekao kako neće trajno preseliti u Miami, jer sa svojom porodicom živi u Londonu. Ipak, kaže da će dosta vremena provoditi u Miamiju i posvetiti se kako bi klub bio što uspješniji.

Nakon duge potrage za mjestom na kojem će klub igrati svoje mečeve, konačno je dogovorena izgradnja stadiona u mjestu Overtown koja će koštati 225 miliona dolara i biti završena do 2020. kada je i projektovan prvi nastup kluba.

Zvijezde Will Smith, Serena Williams i reper Jay-Z izrazili su svoju podršku projektu u video poruckama na predstavljanju. Međutim, lokalni biznismeni protive se prodaji zemljišta na kojem stadion treba biti izgrađen.

Related posts