Dani odluke: Hoće li Krajina dobiti novog premijera i Vladu?

Matematika je egzaktna nauka, ona je ovih dana najčešća tema u političkim krugovima u Krajini. Bitno je znati sabirati do 16, jer je to magični broj kojeg u ovim momentima očigledno ne može dosegnuti niko.

Naime, nakon što su dva poslanika SBB javno napustila koaliciju koja je podržavala Vladu USK na čelu sa premijerom Rošićem, stvari su se počele odvijati negativno za trenutnu poziciju.

Tako su na sada već vjetrometini ostali 10 zastupnika SDA i 4 DF koji teško da mogu naći još dvije ruke za podršku trenutnoj Vladi USK, a da nisu one dvije zbog kojih će biti kritikovani i koje jednostavno ne mogu više zamaskirati.

Uz pobrojane probleme Vlade premijera Rošića, unutar Demokratske fronte su održani izbori koji su prema natpisima pojedinih medija izazvali razdor unutar ove političke partije zbog koaliranja sa SDA, pa je vrlo realna opcija da ova stranka doživi još jedno gubljenje zastupnika.

Sa tim sabiranjem, čak ni dvije najnepoželjnije ruke ne bi bile dovoljne za podršku Vladi USK.

Nije tako davna prošlost kada je imenovana Vlada i premijer Rošić, a uz preko polovine od 10 zastupnika nije podržalo njegovo imenovanje. Oni koji pomnije prate politička dešavanja vrlo dobro se sjećaju nastupa i obraćanja javnosti pojedinih zastupnika iz sada najjaček Kluba zastupnika SDA.

Kako u ovim momentima matematika izgleda, do magičnog broja 16 prije bi mogla doći trenutna opozicija, jer su na potezu oni koji su 10. jula 2016. godine pričali jednu priču, koju će ovih dana potvrditi ili poreći.

Ono što je bitno prije izborne 2018. godine, svi su dovedeni do zida i nema maskiranja istine, uskoro će se saznati prije svega ko je govorio istinu, ko cijeni mišljenje birača, jer birači i narod će im trebati uskoro, vremena je malo i neće zaboraviti.

Dani odluke i istine su pred nama, oči javnosti su ovaj put širom otvorene …

/usn.ba

Related posts