„Božić u Bihaću“ najavio dolazak najvećeg katoličkog praznika

Večeras je na platou ispred zvonika crkve sv. Ante Padovanskog u Bihaću održana tradicionalna manifestacija pod nazivom „Božić u Bihaću“.

Običaje i tradicije vezane za ovaj praznik građanima Bihaća omogućilo je Udruženje građana „MoguLi“ u suradnji sa učenicima i profesorima KŠC „Ivan Pavao II“. I ove godine prisutni su imali priliku vidjeti bogat kulturno – umjetnički program vezan za Božić, odnosno izvedbe dramskog studija „Mali princ“ i dječijeg zbora Osnovne škole KŠC Ivan Pavao II.

“ Cilj nam je približavanje božićnih običaja svim stanovnicima grada Bihaća, a posebno mlađem naraštaju i djeci i veliko hvala svima koji su podržali i pomogli ovu manifestaciju”- kazala je Erna Begatović, ispred Udruženja MoguLi.

Manifestaciji “Božić u Bihaću” prisustvovao je i bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić koji je čestitajući Božić građanima Bihaća katoličke vjeroispovijesti, još jedanput istakao da je Bihać ponosan na svoju multietničnost i multikonfesionalnost kao temeljne civilizacijske vrijednosti po kojima je Bihać i poznat.

Božićne čestitke prisutnima su uputili i fra Bono Tomić, župnik Bihaćke župe i Slavo Grgić, direktor KŠC Ivan Pavao II. Večerašnja manifestacija imala je i humanitarni karakter, budući da su u sklopu održavanja „Božićnog sajma“ učenici KŠC „Ivan Pavao II“ organizirali prigodnu prodaju svojih proizvoda i rukotvorina u cilju prikupljanja sredstava za školske aktivnosti.

Related posts